• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...
Ruhani`den BMGK`ya Sert israil Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TAHRAN - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Bağlantısızlar Hareketi Filistin Komitesi’nin Gazze için başkent Tahran’da düzenlediği oturumda yaptığı konuşmada, uluslararası toplumu Gazze’de işlenen cinayetleri görmezden gelmekle suçladı. Ruhani, “BM Güvenilik Konseyi’nin israil’in Gazze’de işlediği cinayetler karşısındaki sessizliği bu kuruluş içerisindeki adaletsizliğin en açık göstergesidir. ABD de aynı şekilde, yaptığı açıklamalarla gerçeklere gözlerini kapadığını alenen ilan etmiş ve zalimi savunmayı dış politikasının temel ilkesi haline getirmiş iken onlardan mevcut durumu iyileştirmek adına hiç ümit beklenemez” diye konuştu.

Siyonist israil’in Gazze’ye yönelik saldırılarının planlı olduğuna dikkati çeken Ruhani, “Çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu 10 binden fazla insanın yaralanması, on binlercesinin evlerini terk etmeye zorlanması, ülkedeki altyapıların, okul ve hastanelerin özellikle hedef alınarak tahrip edilmesi bu eylemlerin planlı olduğunu gözler önüne seriyor” ifadesini kullandı.

Ruhani, BM Güvenlik Konseyi’ni siyonist israil’in cinayetleri karşısında sessiz kalmakla eleştirerek, “BM Güvenlik Konseyinin bu suskunluğu bu kuruluştaki adaletsizliğin göstergesidir. Siyonist rejimin daha da küstahlaşarak cinayetlerine devam etmesine, gıda ve ilaç gibi en temel insani yardımların dahi Gazze’ye ulaştırılmasına engel olan BM’nin ve diğer uluslararası kuruluşların bu sessizliğidir. Bu şartlar altında Bağlantısızlar Hareketi kuruluş felsefesi gereğince harekete geçmelidir” sözlerini sarf etti.

Filistin sorununun temelinde "israil’in Filistin halkının kimliğini yok etme" hedefinin olduğunu belirten Ruhani, “Siyonist rejim, yasal olmayan yerleşim yerleri inşaası ve etnik yapıyı değiştirme politikalarıyla Filistin halkının kimliğini yok etmeyi amaçlıyor. Ortadoğu sorunun Filistin sorunu çözülmeden, Filistinlilerin kendi topraklarına dönmeden ve başkenti Kudüs olan bir Filistin Devleti kurulmadan çözülemeyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir