• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
`Piri İntifada` Kitabı Ücretsiz Dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Terör devleti İsrail’in devam eden Gazze saldırılarına tepkiler gelmeye devam ederken bazı STK’lar da Filistin direnişinin daha iyi anlaşılması için çalışmalar yapıyor. İHH Şanlıurfa Şubesi, Filistin davasının daha iyi anlaşılması için daha önce Dua yayıncılıktan çıkan Piri İntifada kitabını ücretsiz dağıtma kampanyası başlattıklarını açıkladı. Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı muhabirine önemli açıklamalarda bulunan İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Atila, tüm âlim ve kanaat önderlerine Filistin davasını halka anlatma çağrısı yaptı.

Gençlerimiz Filistin direnişini iyi tanımalı

Filistin’deki direnişin daha iyi anlaşılması için direnişin sembol isimlerinden biri olan Şeyh Ahmet Yasin’in hayatını ele alan Pir-i İntifada kitabını ücretsiz dağıtma kampanyası başlattıklarını ifade eden Atila, bunun sebebinin Filistin davasının herkes tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Atila, “Herkesin Gazze’ye gitme gibi bir imkânı yok ama herkes şunu düşünmelidir ben Urfa’da, Bingöl’de, köyde, kasabada ne yapabilirim. İşte bizler bu konuda özellikle gençlerimizi bilinçlendirmek için bu kampanyayı başlattık. Bizler Dua yayıncılıktan çıkan bu kitabı bilerek seçtik. Bu kitap Şeyh Ahmet Yasin’in hayatını çok güzel akıcı bir şekilde araştırılmış romanlaştırılmış. Bu kitap Şeyh Ahmet Yasin’in zulmün, Siyonizm’in karşısındaki dik duruşunu gösteriyor. Şeyh Ahmet Yasin benim kahramanımdır.” Dedi.

“Felçli Şeyh Ahmet Yasin günümüz Müslümanlarına örnektir”

Şeyh Ahmet Yasin’in felçli haliyle bile Filistin için bir direniş yolu açtığını belirten Atila, onun bu haliyle çok basit bahanelerin arkasına sığınarak İslam’a hizmetten geri duran günümüz Müslümanlara örnek olduğunu söyledi.

Şeyh Ahmet Yasin ve direniş önderleri olmasaydı bugün direniş olmazdı

Şeyh Ahmet Yasin’in bu direnişi olmasaydı bugün Gazze’den bahsetmenin belkide mümkün olmayacağını ifade eden Atila, “Eğer Şeyh Ahmet Yasinler, Rantisiler, Fethi Şikakiler Halid Meşaller, İsmail Heniyeler ve ismini sayamadığımız binlerce kahraman olmasaydı bugün bu dava buralarda olmazdı. Bu günde onun için bizde Urfa’daki gençlerin bu konuda duyarlı olmasını, İslam davasına gönül vermesini ve bu direnişi nasıl bu aşamaya geldiğini öğrenmeleri için böyle bir kampanya başlattık. Dua yayıncılıkla görüştük bu konuda bize yardımcı oldular. Bunları Urfa’da gençlere ücretsiz dağıtacağız inşallah herkese bu konuda duyarlı olmasını sağlamaya çalışacağız. Bu kitabı okuyanlara da sürpriz bir hediyemiz olacak.” dedi.

Canlı kalkan kampanyasındaki asıl amacımız gündem oluşturmak

Başlattıkları canlı kalkan kampanyasına 2 bin civarında başvuru yapıldığını ifade eden Atila, ”Bu hafta inşallah ayın 10’nda İstanbul merkezde bizim il başkanların toplantısı vardır. Bu konu enine boyuna tartışılacak. Gazze’ye yardım noktasında veya o uğurda çalışmak için neler yapabiliriz diye bakacağız. Burada bizim amacımız bir gündem oluşturmak olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’de şu ana kadar milyonlarca kişi Gazze’ye canlı kalkan olarak gitmek istiyor. Dediğim gibi amacımız gündem oluşturmak, insanımızın duyarlılığını ortaya koymak yoksa bu kadar insanı şu an oraya götürme imkânımız yoktur.” diye konuştu.

Âlimlerimiz çocuklarının ihtiyaçları için esnafı gezdiği gibi Filistin için de gezsinler

Tüm İslam cemaat ve kanaat önderlerine çağrıda bulunan Atila, “Bütün Müslümanlar ben ne yapabilirim deyip yerinde sayıyor ben ne yapabilirim deyip yerinde saymak yerine ben ne yapabilirimi somutlaştırıp küçükte olsa bir eylem yapması lazım. Âlimler esnafı tek tek gezsinler nasıl ki kendi evine çocuklarına sebze meyve almak için esnafa çıkıyorlarsa bu gün de âlimlerimiz, imamlarımız, kanaat önderlerimiz Filistin davası için tek tek esnafı dolaşsınlar. Bir proje ortaya koysunlar.” ifadelerini kullandı.

Hizbullah Cemaati’nin vahdet çağrısı olumlu

Hizbullah Cemaati lideri Edip Gümüş’ün Gazze halkı için yayınladığı mesaja değinen Atila, Filistin davası gibi berrak bir davanın etrafında Müslümanların birleşmesi ve kaynaşması için olumlu bir açıklama olduğunu söyledi. (Osman Gülebak- Mustafa Bikeç-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir