• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
Batman'da aşırı sıcaklar bunaltıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Aşırı sıcaklar halkı bunalttı. Kentte sıcaklıkların yaklaşık 45 dereceyi bulması, yolcu taşıyan şoförlere zor anlar yaşatıyor.

Aşırı sıcaklardan dolayı ter içerisinde kalarak bunaldıklarını belirten şoförler, ekmek parası için işlerini yaptıklarını dile getiriyor. Sıcakların çok fazla olması yüzünden araçlarındaki klimaların dahi çalışamaz hale geldiğini ifade eden şoförler, bu yüzden sıcaklardan bir türlü korunamadıklarını ifade ediyor.

Sıcaklıkların, gün boyu direksiyon sallayan şoförleri olumsuz etkilediğini belirten dolmuş şoförlerinden Ramazan Çakan,  “Sıcaklığın 50 dereceyi gösterdiği zamanlarda dolmuş içerisinde adeta pişiyoruz. Hem biz hem de vatandaş sıcaktan bunalıyor. Sıcaklığı ancak soğuk su içerek ve başımıza su dökerek önleyebiliyoruz. Böylece geçici olarak biraz serinliyoruz.” dedi.

Şoför İsmet Malkoç da yollarda sıcakların bunalttığını ifade ederek şöyle konuştu: “Arabaların sıcaklığı ve dışarının sıcaklığı ile baş edemiyoruz, hava çok sıcak. Günde 2-3 sefer duş alıyoruz ama yetmiyor yine ter içinde kalıyoruz. Önlem olarak başımıza soğuk su döküyoruz. Günde 3 paket peçete bitiriyoruz. Klimayı açıyoruz ama soğuk hava vermiyor.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir