• DOLAR 32.55
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2434.413
  • ...
Adana'da hayvan ambulansı dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA – Kentte yaşanan sokak hayvanları sorununun çözümüne yönelik rehabilitasyon merkezi açıldı. Merkezde 6 hayvan ambulansı hizmet verecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Makine İkmal Daire Başkanlığının işbirliğiyle biri hayvan ambulansı, dördü kısırlaştırma, biri de ulaşımda kullanılmak üzere 6 araç törenle hizmete girdi.

Belediye binası önünde düzenlenen törende konuşan Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı, “Sokak hayvanlarıyla ilgili acil durumlarda ve kısırlaştırma başta olmak üzere rehabilitasyon işlemlerinde kullanılması amacıyla araçlarımız hizmete girdi.”dedi.

Biri acil durum ambulansı, 4’ü de rehabilitasyon aracı olmak üzere 5 minibüs ve bir diğer aracı, sokak hayvanlarıyla ilgili hizmete aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Büyükşehir hayvan barınağında yaklaşık bin köpek ve yüz kedi var. Yeni bir hayvan barınağı yapılıyor ve o bittiğinde hayvanlar hem barınma ve yemek ihtiyaçlarını, hem de geniş alanda hareket etme, koşma ihtiyaçlarını karşılayabilecek.” şeklinde konuştu.

Sokak hayvanları için Alo 153 hattı
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek araçlar hizmete fiili olarak başladı. Hayvan Ambulansı sadece sokak hayvanlarıyla ilgili acil durumlarda faaliyet gösterecek. Geçici Rehabilitasyon Merkezleri de hayvanların yerinde kısırlaştırılması çalışmalarında kullanılacak ve rehabilitasyon merkezi bulunmayan ilçelere hizmet verecek. Araçlara ALO 153’ten ulaşılabilecek. (Yunus Emre-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir