• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, ilçeye gelen CHP milletvekillerinden barış süreci ve elektrik sorunun çözümü için destek istedi.

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi’nde Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu yönetim kurulu üyeleri, esnaf ve çiftçi ile bir araya gelen CHP milletvekilleri Oğuz Oyan ve Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan, çözüm süreci ile ilgili platform tarafından bilgilendirildi.

Toplantıda konuşan STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, bölgenin en önemli sorunların başında elektrik sorunu olduğunu geldiğini belirtti. Öter, “STK Platformu olarak bölge çiftçileri için farklı, ayrıcalıklı bir şey talep etmiyoruz. Hükümetimizin diğer bölgeler için uyguladığı pompaj sulamada pamuk ve mısır için 4,800 kuruşluk tarifenin aynısını istiyoruz. Bölgemiz için hayati önemde olan barış süreci konusunda ana muhalefet olarak CHP’nin destek olmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ise, elektrik konusunda çiftçilerin mağduriyetini ve sıkıntılarını bildiklerini konuyu meclis gündemine getirip takipçisi olacaklarını söyledi. Oyan, sıkıntının temelinde vatandaşların temel ihtiyacı olan elektrik enerjisinin özelleştirmesi olduğunu belirtti.

CHP’li vekiller daha sonra Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezini gezdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)