• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Van'da Mobil Sahra Hastane çadırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Adnan Öğretici, Sağlık Bakanlığının mobil sağlık ünitesi olarak ‘Mobil Sahra Hastane’ çadırını olası bir afet halinde ünitelerin tam teşekkülü olarak 48 saat içerisinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından kurularak hazır hale getirildiğini açıkladı.



Öğretici, Sağlık Müdürlüğü'nce olası afetlere karşı hazırlık amacıyla sağlık müdürlüğü binası önünde bulunan boş alana mobil sahra hastanesi kurulduğunu ifade ederek bakanlık tarafından yapılacak incelemeler sonucu eksikliklerinin giderileceğini ve bakımının yapılacağını söyledi.

Van Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından kurulan mobil sahra hastanesinin, doğal afetler ve olağan dışı durumlarda kısa sürede hazır hale getirilmek üzere tasarlandığını belirten Öğretici, "Burada kurulumu gerçekleştirilen mobil sahra hastanesi dünyanın en modern sahra hastanesi olarak gösterilmektedir. Van Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 6 adet 65 metrekarelik ana ünite, 5 adet (şişme) mobil sağlık çadırı ve dekontaminasyon (sterilizasyon) ünitesi bulunmakta toplamda 500 metrekarelik kapalı alanı kapsamaktadır. Afet halinde sahra hastanelerimiz tam donanımlı olarak 48 saat içerisinde hazır hale geliyor. Hastaneler,  acil, radyoloji, ameliyathane yoğun bakım ünitesinden oluşuyor. Sahra hastanesini 50 yatak kapasitesine sahiptir.” dedi.

Van Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Bölge Koordinatörü Aydoğan Kaya, Mobil Sahra Hastanesinin doğal afetler ve olağan dışı durumlarda kısa sürede hazır hale getirmek üzere tasarlandığını belirterek,  “Kurulumu gerçekleştirilen mobil sahra hastanesine belirli ülkeler sahiptir. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibine yeni katılan arkadaşlarımız var. Bu amaçla 20 kişilik UMKE personeline sahra çadırı kurulumu konusunda bilgi verilerek sahra çadırları kuruldu ve Sağlık Bakanlığının yapacağı incelemeler sonucu eksikliklerin giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak.” şeklinde konuştu.   (Hacı Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir