• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
`Kur`an kursları her mevsim açık kalsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Yaz aylarında açılan Kur’an kursları Batman’da yoğun katılım ile devam ediyor. Kurslara katılarak Kur’an ve dini bilgiler öğrenen çocuk, genç ve yaşlılar, kursların sadece Yaz’ın değil her mevsim açık kalmasını istiyor.

Batman Hamidiler Camisi’ne gelerek ders gören kız-erkek ve bayan kursiyerler, Kur’an okumanın yaşının olmadığını belirttiler. Annelerin, kız ve oğullarıyla camiye gelerek ders gördüğü camide oluşan manevi atmosferin hiç bitmesini istemediklerini dile getiren kursiyerler, kursların sürekli olmasını istediler.

Velilerinin isteği üzerine Kur`an dersi öğrendiklerini söyleyen erkek ve kız öğrenciler, camide Kur`an ve dinlerini öğrendikleri için çok mutlu olduklarını belirttiler.

Kursa katılmadan önce hiçbir harf bilmediğini ve camide Kur’an-ı Kerim’i öğrendiğini dile getiren 40 yaşındaki Ayşe Örücü, “Kursa Kur’an öğrenmek için geldim. Sabah 9’dan öğlen 12’ye kadar buradayız. Şu an Kur’an’a geçtim. Burada Hz. Muhammed’in hayatını ve dini bilgiler öğreniyoruz.”dedi. Örücü, yaz tatilinin ardından derslerin verilmeyeceğini duyduğunu ve bunun kendisi için zor olduğunu belirterek kursların her zaman verilmesini istediklerini söyledi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir