• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
Memur-Sen: Katliama sessiz kalanları lanetliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GÜMÜŞHANE - Gazze’de bilançonun giderek ağırlaştığını, yüzlerce çocuğun acımasızca katledildiğini hatırlatan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Gazze’de öyle saldırlar var ki yüreğimizi yakıyor. Batı izliyor İsrail katlediyor. Azmettiren ABD’yi, Katil İsrail’i, onlara sponsorluk yapan BM’yi ve katliamlara ses çıkarmayan İslam ülkelerini kınıyoruz, hepsini lanetliyoruz” dedi.

“Her zaman tarafız”

“Ortadoğu’da tarafsız olmalıydık” diyenleri sert bir dille eleştiren Gündoğdu, “Biz millet olarak mazlumdan yana tarafız. Gazze’den, Arakan’dan, Myanmar’dan, Doğu Türkistan’dan yana tarafız. Bu topraklar bize şehitlerin emanetidir. Bugün empati yapma günüdür. Biz insanız, insan için sancılıyız, bugün taraf olmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“Utanmasalar katledilen çocukları kınayacaklar”

Batılı ülkelerin emsali görülmemiş bir çifte standart uyguladığını belirten Gündoğdu, batıdan yardım istemeyi, ölü gözünden yaş beklemeye benzetti.

Gündoğdu, Gazze’de çocuklar katledilirken sesini çıkarmayanların, kendi ülkelerinde bir balina kıyıya vurduğunda dünyayı ayağa kaldırdıklarını belirterek, “Gazze’de bombalar yağdırılırken, utanmasalar niye bomba atılan yerde duruyorsunuz diyerek çocukları kınayacaklar. Gazze’de öyle saldırlar var ki yüreğimizi yakıyor. Batı izliyor İsrail katlediyor. Azmettiren ABD’yi, Katil İsrail’i, onlara sponsorluk yapan BM’yi ve katliamlara ses çıkarmayan İslam ülkelerini kınıyoruz, hepsini lanetliyoruz. Biz artık Birleşmiş Milletler yerine, ‘birleşmiş yürekleri’ harekete geçirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim okunan ve Filistin için dua edilen programa Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun yanı sıra,  Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Kürtün Kaymakamı Enver Özderin ve çok sayıda davetli katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir