• DOLAR 32.494
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2497.83
  • ...
Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Toroslar Mevkii, Kütahya, Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu, Çorum ve Malatya ile Van’ın doğu çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Karadeniz kesimi ve Ardahan ile Erzurum ve Kars`ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu`da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Bursa çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Toroslar mevkii, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay`ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra bölgenin batısı ile Kırşehir ve Sivas çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; Sinop haricinde bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; Doğu Karadeniz ile Çorum, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kesiminde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimleri ve Malatya ile Van`ın doğu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ardahan ile Erzurum ve Kars`ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir