• DOLAR 32.576
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2491.14
  • ...
Köln`de Öğrenciler Halka Gazze`deki Zulmü Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERLİN - Köln şehrinin Dommplatz bölgesinde hukuk, tıp, sağlık ve diğer branşlarda okuyan üniversite öğrenciler, broşür dağıtarak ve sosyal medya ve sohbet odalar üzerinden halka ulaşarak İsrail’in katliamları anlattı. 

Almanya`nın farklı şehirlerinden gelerek Köln`ün Dommplatz bölgesindeki eyleme katılan gönüllüler, ellerindeki döviz, flama ve katliama uğrayan insanların resimlerini taşıyarak İsrail`i kınadı.

Havanın yağışlı olmasına rağmen etkinliğe gelen katılımcılar, yağmur altında şemsiyelerini açarak çocuklarıyla eyleme destek verdi. İnsanların yoğun katılımı arasında sivil halk ve üniversite örgencileri yaptıkları konuşmalarla İsrail katliamlını lanetledi.

Üniversite öğrencilerinden Julia, Netanyahu`ya mektup başlıklı açıklamasında, İsrail`in vahşi katliamlarına değinerek, Filistin ve Gazze halkının açık bir cezaevi hayatı yaşadığını ve çoluk çocuk demeden öldürüldüğünü söyledi. Gerçekleştirilen katliamların insanlık suçu olduğunu belirten Julia, saldırıların biran önce son bulması gerektiğini ve bu zülüm ve tutsaklığın artık ortadan kalkmasını istedi. 

Daha sonra konuşan İsrail vatandaşı bir Yahudi aktivist, İsrail`in Hamas bahanesiyle günlerdir Gazze`yi havadan, karadan ve denizden bombaladığını belirterek, saldırılarında yaşanan katliamlardan örnekler verdi. Saldırılarda hastane, ambulans, bakımevleri ve BM`ye ait okulların hedef olduğuna dikkat çeken aktivist, saldırıların biran önce sona erdirilmesini istedi.  (İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir