• DOLAR 32.558
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.41
  • ...
İİT `israil ile İlişkilerinizi Gözden Geçirin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CİDDE  - İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Medeni, İslam İşbirliği Teşkilatı`nın (İİT) resmi internet sayfasında yer alan açıklamasında, "israil ile ilişkileri bulunan tüm ülkeleri, masum insanları ve vatanlarını parçaladığı, öldürdüğü gibi ellerindeki en değerli şey olan dinlerini ayaklar altına alan bu devletle ilişkileri yeniden gözden geçirmeye çağırıyorum" ifadesini kullandı.

israil`in Gazze`ye saldırılarında cami ve mescitleri hedef almasını kınayan Medeni, şöyle devam etti:

"Sanki israil savaş uçakları ve tanklarının, sivilleri öldürmesi, evleri yıkması, tarlaları yakması, altyapıyı mahvetmesi yetmiyormuş gibi bir de öldürme arzusu ibadethanelere kadar uzandı. israil, Filistinlileri topraklarından kopardığı gibi insanların Rablerine sığındığı mescitleri de yıkmak istiyor. Savaş tarihinde böyle bir barbarlık örneğine çok az rastlandı."

Medeni, israil`e hala siyasi destek veren ve yaptıklarını ahlaki olarak örten ülkelerin öldürmeyi, yıkımı daha da artırdığını ve işlenen çirkin suçlara ortak olduğunu savundu.

İİT Genel Sekreteri İyad Emin Medeni, "Tüm Müslümanları ve vicdan sahiplerini, tüm kurumlarla siyasi ve ekonomik olarak Filistinlilere destek olmaya çağırıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir