• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
“Her 3 Saatte Bir, 1 Çocuğu Öldürdü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, uluslararası topluma israil`in saldırılarının durdurulması için "acil müdahale" çağrısında bulundu.

Filistin resmi haber ajansı WAFA`da yer alan habere göre, Abbas, "ateşkesi reddeden tutumu ile" israil`in, saldırılar sonucu ortaya çıkan riskli meydan okumaların sorumlusu olduğunu belirtti.

Abbas, Birleşmiş Milletler (BM), ABD yönetimi, Avrupa Birliği, Rusya ve Çin başta olmak üzere uluslararası toplumdan İsrail`in saldırılarını durdurmaya zorlamalarını talep etti.

"Filistin halkına yönelik açık savaşını, saldırganlığını ve cinayetlerini sürdüren israil, saldırıların başladığı günden bu yana her saat başı 17 Filistinliyi öldürdü ve yaraladı, her 3 saatte bir ise 1 çocuğu öldürdü" ifadesini kullanan Abbas, şunları kaydetti:

"Buna karşılık Filistin yönetimi ve Filistinli gruplar, uluslararası toplumun sunduğu ateşkes önerilerine olumlu yanıt verdi ancak İsrail`in Gazze saldırılarını sürdürmesi neticesinde bu ateşkesler kısa süre içerisinde sona erdi. Öte yandan akan kanın durması ve savaşın sonlanması için Kahire`ye Filistinli müzakereci heyeti göndermemize rağmen, İsrail hükümeti, çeşitli bahanelerle heyet göndermeyi reddetti."

Bu haberler de ilginizi çekebilir