• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...
Mısırlı Aydınlardan Gazze`ye Destek Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Aralarında cumhurbaşkanı adayı Hamdin Sabbahi`nin de bulunduğu 63 kişinin imzaladığı ortak açıklamada, siyonist israil ordusunun Gazze`deki sivillere yönelik işlediği katliamları, "soykırım savaşı" olarak nitelendirildi.

Çatışmalarda orantısız güç kullanımının suç addedildiği uluslararası sözleşmelere işaret edilen açıklamada, Gazze`de özellikle sivillere yönelik saldırılarda söz konusu sözleşmelerin ihlal edildiği vurgulandı.

Katılımcılar, Gazze`deki sorunun çözüme kavuşması için "yeni Mısır"ın daha etkili rol almasını temenni ettiklerini belirterek, Arap dünyasına, tutumunu, "Gazze`deki ambargonun kaldırılması ve esirlerin serbest bırakılması" yönünde inşa etmesi çağrısı yaptı.

Ülkedeki tüm resmi ve sivil kuruluşlara, Gazze`ye yardım eli uzatmaları çağrısında bulunulan açıklamada, "Ellerindeki kısıtlı imkanlarla, batı ve ABD tarafından verilen modern ölümcül silahlarla destekli `Siyonist varlığa` karşı, direnen tüm Filistinli gruplara selam olsun" ifadelerine yer verildi.

Açıklamayı, aralarında eski cumhurbaşkanı adayı Halk Akımı Platformu Başkanı Sabbahi, İnsan Hakları Ulusal Meclisi Başkanı Muhammed Faik, Baha Tahir, Muhammed el-Mahrancı ve Mahfuz Abdurrahman, gazeteci Hüseyin Abdulgani, Hamdi Kandil, İbrahim İsa, Abdullah es-Senavi, Caml Fehmi, Celal Arif, Ziya Reşvan, Yasir Razak, Imaddün Hüseyin, Muhammed Abdulhadi, Ala el-Atar, Feride eş-Şubaşı ile şairler Abdurrahman el-Abnudi, Seyyid Hicab`ın yanı sıra bazı iş adamları ve üniversite hocaları da bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir