• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantepliler Gazze`ye dua İsrail`e lanet okudu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- İsrail’in uyguladığı terörü protesto eden Gaziantepliler, duygularını İLKHA mikrofonuna değerlendirdi.

Terör rejimi israil’in saldırılarına tepkiler gelmeye devam ediyor. Gaziantepliler Filistin konusunda yetkililerden somut adımların atılmasını istiyorlar.

“Sevgimiz ve muhabbetimizle onların yanında olduğumuzu haykırıyoruz”

Gazzelilerin Mescid-i Aksa`yı savunduğunu belirten Adem Kılıç, “Bizler Gazzeli kardeşlerimize bedenen belki yardımcı olamıyoruz ancak dualarımız onlarla,  gücümüz buna yetiyor. Sevgimiz ve muhabbetimizle onların yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Gazzeli kardeşlerimizin tek suçları Müslüman olmak ve Mescid-i Aksa`yı korumaktır. Gazzeli mücahit kardeşlerimize reva görülen zulüm ve şiddeti, soykırım ve insanlık suçunu nefretle lanetliyorum.”diye konuştu.

“Bizler artık somut adımların atılmasını istiyoruz”

İsrail`in Gazzeli kardeşlerimizin akıttıkları kanlarda boğulacaklarını ifade eden Selim Kavak , “Bizler artık somut adımların atılmasını istiyoruz. Sadece kınıyorum, lanetliyorum bu vatandaşın tepkisidir. Hükümetin ve devletlerin tepkisi böyle olmamalıdır. Daha ne zamana kadar terörrist israil’in zulümlerini seyretmeye devam edeceğiz. Buradan Müslümanlara  da sesleniyorum. Artık bir olmanın vaktidir. Kardeşlik ve vahdet vaktidir. Zaten zalimler güçlerini Müslümanların parçalanmışlığından alıyor.”  ifadelerini kullandı.

Zalimin yanında değil mazlumun yanında olduğumuzu belirtmek için saflarımızın belli olması gerektiğini ifade eden Muhittin Kurt ise, “ İnanan insanlar olarak Gazze`de ki vahşete seyirci kalmak kesinlikle mümkün değildir. Zulmeden zalime asla meyledilmemelidir. Zalimin yanında değil mazlumun yanında olduğumuzu haykırmalıyız. Saflarımızı belirtmeliyiz. Bu gün safların belli olduğu gündür. Filistin davası sadece Filistin`de yaşayan Müslümanların davası değildir. Filistin davası tüm Müslümanların davasıdır. Her birimiz birer Gazzeli ve her birimiz birer şehit Şeyh Ahmet Yasin’iz.”dedi.

Müslümanların sağlam ve dik durması gerektiğini belirten Ahmet Kurt, “Filistin davası sadece Filistin`de yaşayan Müslümanların davası değildir. Filistin davası Ben Müslüman’ım diyen tüm Müslümanların davasıdır. Filistin`de zulüm sona erinceye kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında olmalıyız. İsrail devletini şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.”  şeklinde konuştu.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir