• DOLAR 32.567
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2427.984
  • ...
Mermer parçalarını külçe altın diye sattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana'da bir dolandırıcı, altın renkli jelatin kağıda sardığı mermer parçalarını külçe altın diye sattı. Piyasa değerinin çok altındaki bir fiyata elindeki jelatine sarılmış mermerleri külçe altın olarak satan dolandırıcının, 3 kişiden toplamda 11 bin TL aldığı belirtiliyor.

İddiaya göre, A.Y. isimli dolandırıcı, banka ATM’lerinin yakınında  oturup, yüklü miktarda para çeken vatandaşlara yaklaşarak İran’dan geldiğini ve yanında külçe altın getirdiğini, paraya sıkıştığı içinde satmak istediğini söyledi.

Piyasa değerinin çok altındaki bir fiyata elindeki jelatine sarılmış mermerleri külçe altın olarak satan A.Y’nin 3 kişiden toplamda 11 bin TL aldığı öğrenildi.

Altınların sahte olduğunu bozdurmaya gittiklerinde öğrenen mağdurlar durumu polise bildirdi. Şikayet üzerine harekete geçen polis ekipleri, olayın meydana geldiği çevredeki işyerlerine ait güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeyerek, dolandırıcılık suçundan çok sayıda kaydı bulunan A.Y’ye ulaştı.

Mersin’de dolandırıcılık yapmak üzereyken suçüstü yakalanan A.Y, Adana’ya getirilerek adli mercilere sevk edildi. A.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Yunus Emre-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir