• DOLAR 32.33
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2302.204
  • ...
Zabıta'dan esnafa kaldırım işgali uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ – Muş’ta kaldırım işgali ile mücadele başladı. Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırım işgalinde bulunan esnafı uyardı.Uyarıları dikkate almayan esnafa ise para cezası kesileceği kaydedilidi.

Şehrin İstasyon, Hal, Cumhuriyet caddeleri başta olmak üzere tüm esnafı dolaşan zabıta ekipleri, dışarıda bulunan eşyaların içeri alınması için işyeri sahiplerine uyarıda bulundu. Kaldırım işgaline karşı bugüne kadar yapılan tüm uyarıların esnaf tarafından dikkate alınmadığını belirten Zabıta Müdürü Rahmi Karakaya, kaldırım işgalinde ısrar eden esnafın yaya trafiğini engelleyerek vatandaşların alışveriş yapma olanağını ortadan kaldırdıklarını ifade etti, eşyaların içeriye alınmasını istedi.

Kaldırımların yaya geçitleri için kullanılması gerektiğini ve işgale izin vermeyeceklerini dile getiren Karakaya, “İşgal konusunda yoğun şikayetler alıyoruz. Alışveriş eden vatandaşların kaldırımları kullanması gerekirken, işgal yüzünden yol ortasında yürümek zorunda kalıyorlar. Bu da insanları her acıdan hem sıkıntıya sokuyor hem de hayatını tehlikeye atıyor. Bu konuda gerekli uyarıları yaptık, esnaflarımızın kaldırımları işgal etmeyerek bize yardımcı olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Eşyaların işyerleri dışına konulmaması gerektiğini söyleyen Karakaya, kuralları ihlal eden esnaf hakkında yasal işlem başlatacaklarını söyledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir