• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Avrupa Yetim Der 50 çocuğu sünnet ettirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Avrupa Yetim Der ’in Türkiye’de ilk defa organize ettiği sünnet merasimi, Şanlıurfa’da gerçekleşti. Özel bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe STK temsilcileri, sünnet edilecek çocukların yakınları ve halk katıldı.

Türkiye’de yaptığı hayırlı faaliyetlerle adından sıklıkla söz ettiren Avrupa Yetim Der, Şanlıurfa’da fakir ve yetim olan 50 çocuğu sünnet ettirdi. Sünnet programı Ömer Soyaslan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Avrupa’dan sünnet etkinliği için Türkiye’ye gelen Avrupa Yetim Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Aktaş, programda bir konuşma yaptı. Sünnet merasimine destek veren hayırseverlere teşekkür eden Aktaş,  “Avrupa Yetim Der olarak birçok faaliyetlerimiz var bunların başında; kardeş aile, yetim edinme ve öğrenci bursu gibi kampanyalarımız gelmekte. Şuan Türkiye’de 120 aileye düzenli bir şekilde kardeş aile kampanyası kapsamında yardımlarımız sürüyor.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Cemal Çınar da sünnetin öneminden bahsetti.

Sünnet edilecek çocuklara Avrupa Yetim Der Başkan Yardımcısı Hüseyin Aktaş çeyrek altın hediye etti. Programın ardından misafirlere yemek ikram edildi.

Sünnet olacak çocuklar ise özel bir hastanede sünnet ettirildi.

(Mustafa Bikeç /Sedat Kuşulay- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir