• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Van'ın güzel şeylerle gündeme gelmesini istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Saadet Partisi Van İl Başkanı İlhan Özay, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Van mitingi sırasında çıkan olayların Van’a zarar verdiğini belirtti. 2 gün önce Van’da çıkan olaylarda birçok esnafın ve kamu kurumunun camlarının kırıldığını kaydeden Özay, artık Van’ın güzel şeylerle gündeme gelmesini istediklerini ifade etti.

Çıkan olayların Van’a gelecek olan yatırımları da önlediğini vurgulayan Özay,   şehirde güvenliği sağlamakla yetkili olanların da olaylardan sorumlu olduğunu belirtti.

“Bu olayları çıkaranlar bu şehri sevmeyenlerdir”
Özay, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz yıl seçimlerinde olduğu gibi 2 gün öncede Başbakanımızın ilimizde yaptığı miting sırasında ve sonrasında şehrimizin ana caddelerinde olaylar cereyan etmiş ve bu olaylar esnasında mobese direkleri devrilmiş, birçok iş yeri ve kamu binasının camları kırılmıştır. Birçok vatandaşımız ise olayların içerisinde kalmış ve bulundukları binalardan çıkamamıştır. Özellikle o gün ilimizde bulunan bazı turist grupları da otellerinde veya bulundukları mekanlarda mahsur kalmış, korku ve panik içerisinde şehri terk etmişlerdir. Bu olayları çıkaranlar bu şehri sevmeyenlerdir. Bu olayları yapanlar bu şehrin kalkınmasını, gelişmesini istemeyenlerdir.”

“En büyük ihtiyacımız huzurdur”
Van’ın artık güzel şeylerle gündeme gelmesi gerektiğini söyleyen Özay, “Yaşanan tüm bu olaylar şehre gelecek yatırımları önlemekte, şehre gelecek turistleri önlemekte ve şehrimizde olan işsizliği arttırmaktan öteye geçmemektedir. En büyük ihtiyacımız huzurdur. Bu şehrin huzuruna kastedenler bu şehri sevmeyen, bu şehrin kalkınmasını istemeyen bu şehrin düşmanlarıdır. Bu şehirde güvenliği sağlamakla yetkili olanlarda bu işte en büyük sorumlulardandır. Bu olaylara göz yuman, onay veren ve sessiz kalanlarda bu olayları yapanlar kadar sorumludur. Bu şehirde yaşayan herkesi sorumlulukla hareket etmeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir