• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
Suları akmayan TOKİ sakinleri yol kesti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Tuşba ilçesinde bulunan Van Kalecik TOKİ’de su sorunu halen devam ediyor. Yaklaşık 2 hafta önce yine Van-Erciş karayolunu trafiğe kapatan Kalecik TOKİ konutları sakinleri, bugün de Van-Erciş karayolunu trafiğe kapatarak duruma tepki gösterdi.

Yaklaşık 3 saat boyunca eylem yapan TOKİ sakinleri, yarım saatlik yol kapatma eyleminden sonra AFAD’a yürüme kararı aldı. Polislerle yapılan uzun süreli görüşmeler sonucu TOKİ sakinlerinin AFAD binasına kadar yürümelerine izin verildi.

Polis kordonuyla Van İl Afet Acil Müdürlüğüne yürüyen TOKİ sakinleri, burada eylemlerine devam ettiler. AFAD binası önünde sloganlar atan TOKİ sakinleri su sorunlarının biran önce çözüme kavuşması beklediklerini söylediler.

AFAD binası önünde toplanan vatandaşlar, su kesintilerinden dolayı büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ve bu mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden bir an önce su sorununu çözmelerini istedi.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremlerden sonra TOKİ tarafından Kalecik'te yapılan ve 2 bin 458 kişinin yaşadığı konutlarda uzun zamandır su sıkıntısının yaşandığı söyleyen göstericiler, defalarca su sorunlarını dile getirmelerine rağmen sorunlarının çözülmediğini belirttiler.

AFAD binası önünde eyleme devam eden TOKİ sakinlerine bir açıklama yapan AFAD Şube Müdürü Metin Taş ise vatandaşlara sorunlarının çözüleceği sözünü verdi. Taş konuyla ilgili gerekli çalışmalar başlattıklarını ve bu sorunu bir ay içerisinde tamamıyla çözeceklerini belirtti.

Ellerinde su bidonlarıyla Van-Erciş karayolunu trafiğe kapattıktan sonra AFAD binası önünde bir araya gelen TOKİ sakinleri ile polisler arasında zaman zaman tartışmalar oldu.

TOKİ sakinlerinden yaşlı bir vatandaş ise cebinden çıkardığı bıçağı boynuna dayayarak tek başına Van-Erciş karayolunu trafiğe kapattı. Polislerin kendisine yaklaşmasını istemeyen vatandaş, polislerin yaklaşması taktirde kendisini keseceğini söyledi.

Daha sonra polislerin uzun uğraş sonucu eyleminden vaz geçen vatandaş, olay yerinden uzaklaştı. Yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından vatandaşlar, tekrar polis kordonuyla TOKİ’nin girişine kadar yürüttükten sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Öte yandan, Kalecik TOKİ sakinlerinin eylemini takip eden gazetecilere polisin zaman zaman müdahalesi ise tepkilere neden oldu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir