• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Bursa'nın kültürel mirası dijital mecraya taşındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa 8500 yıllık arkeolojik bölgelerden 2300 yıllık Bitinya surlarına, 700 yıllık Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneği yapılara kadar her alanda tam bir açık hava müzesi konumunda.

Dijital devrimin yaşandığı günümüzde harita, broşür, katalog gibi argümanların yerini cep telefonu ve tablet uyumlu programlar alırken, Bursa’nın tarihi ve turistik mekânları da dijital mecraya taşındı.

Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasına ışık tutmak, yerli ve yabancı turistlere Bursa ile ilgili detaylı bilgi sunmak amacıyla Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde iphone -ipad tabanlı hazırlanan ‘Enjoy Bursa’ adlı mobil uygulama ile Bursa’yı keşfetmek artık çok daha kolay hale gelecek.

Bursa’yı yeniden keşfedin

Uygulama; ‘keşfet’ özelliği ile şehirdeki mekânları bulunduğunuz konuma olan uzaklıklarına göre keşfetme imkânı sunarken, birbirinden güzel fotoğrafları incelemeye imkân sağlıyor. Bunun yanında ‘dinle’ özelliği ile mekânlar hakkındaki bilgileri dinleyerek de bilgi sahibi olmak mümkün. ‘Rotalar’ başlığından size uygun olan rotalardan birini seçebilir, bulunduğunuz konumdan diğer mekânlara nasıl gideceğinizi gösteren yol haritasıyla gezi planınızı rahatça belirleyebilir, ‘Eski Bursa’ başlığında ise mekânların eski fotoğraflarını ve harita üzerindeki konumlarını görüntüleyebilirsiniz. ‘Zaman tüneli’ özelliği ile Bursa´nın geçmişten günümüze geçirdiği değişimi inceleme imkânı bulurken, ‘Bursa Şehir Rehberi’ sayesinde de yeşil Bursa’nın tarihi, lezzet durakları ve konaklama seçenekleri hakkında bilgi sahibi olunuyor.

Beğendiğiniz mekânları Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda veya elektronik posta yoluyla sevdiklerinizle paylaşma imkânı sunan uygulama, şehirdeki hava durumunu güncel olarak takip etme olanağı da sağlıyor. Karekod uygulaması ile tarihi mekânlardaki kare kodları okutarak hızlıca ilgili mekânın bilgilerine ulaşmak da mümkün. IPAD ve iphone akıllı cihazlara sahip kullanıcılar Appstore´dan ‘Enjoy Bursa’ uygulamasını yükleyebilirler.

Öte yandan android mobil cihazlar için ´3 Boyutlu Mobil Turizm Atlası´ mobil uygulaması da Google Play Store'da yayınlandı. Uygulama sayesinde kullanıcılar mekânlara ait fotoğraf, video, 3 boyutlu model, konum bilgisi ve 360 derece panoramik fotoğraflarla zenginleştirilmiş içeriğe android tabanlı mobil cihazlarından da ulaşabiliyorlar. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir