• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
PKK Mağduru Annelerin Eylemine Destek Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Lise öğrencisi 16 yaşındaki oğlu Fırat Ç ile 19 yaşındaki oğlu Barış P`nin PKK tarafından kaçırıldığını ileri süren aileleri, Diyarbakır`da oturma eylemi yapan ailelere katıldı.

Van`ın Bahçesaray ilçesinden 1 yaşındaki kızı Dilek ile gelerek, sesini duyurmak için Dağkapı Meydanı`nda oturma eylemi yapan 6 çocuk annesi Memiha P, 19 yaşındaki oğlunun geçen ay kandırılarak dağa götürüldüğünü, oğluna kavuşma ümidiyle evde bakacak kimse olmadığı için 1 yaşındaki kızı ile Diyarbakır`a geldiğini söyledi.

Diğer çocuklarını komşuya emanet ettiğini ifade eden Memiha P, "Oğlum ilçede sebze satarak geçimini sağlıyordu. İş için Ankara`ya gitmişti. Döndükten 3 gün sonra kendisinden haber alamadık. Televizyonda ailelerin çadırda eylem yaptığını gördük. Oğluma kavuşma umuduyla geldim. Oğlum geri dönerse dünyalar benim olur. Çocuğum gelinceye kadar eyleme devam edeceğim" diye konuştu.

Diyarbakır`da yaşayan 5 çocuk annesi Nezire Ç ise 2 ay önce işe gitmek için evden ayrılan 16 yaşındaki oğlu Fırat Ç`den bir daha haber alamadıklarını belirtti.

Maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle oğlunun hem okuduğunu hem de çalışıp aile bütçesine katkıda bulunduğunu ifade eden Nezire Ç, şöyle dedi:

"Lisede okuyan ve derslerinde son derece başarılı olan oğlum kandırılarak dağa götürüldü. Dağdakiler de askerler de bizim evlatlarımız. Biz sadece barış istiyoruz. Çocuklarımız geri dönsün. Anneler artık ağlamasın. Fırat en küçük çocuğumdu. Eşim oğlumuz kandırılarak dağa götürüldüğü için üzüntüsünden hastalandı. Rahatsızlığı nedeniyle çalışamıyor. Evimiz kira. Umudumuz önce Allah sonra oğlumuzdu."

Bu haberler de ilginizi çekebilir