• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
Kurşunlu Göleti suya kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa’nın İnegöl ilçesindeki çilek üreticilerine büyük destek sağlayan Kurşunlu Sulama Göleti’nin su seviyesinde her geçen gün düşüş kaydediliyor. Göletteki su kaybından dolayı tarım alanlarının susuz kalmasından endişe eden çiftçiler, sorunlarına el atılmasını istedi. Üretimin can damarı yatırımlardan biri olan sulama sorununa yetkililer ise çareyi su takviyesi yapmakta buldu.

Konuyla ilgili çalışmaları anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,  İnegöl Kurşunlu’da çileğin önemli bir üretim kolunu oluşturduğunu hatırlatarak, yaklaşık 5 bin 200 dekar alanın sadece çilek üretimine ayrıldığını kaydetti.

Sulama ile ilgili sorunların bölgede daha önce de yaşandığını vurgulayan Altepe, “Bu göletin boş olduğu bizlere iletildi ve yakın mesafede bulunan Çayköyü Deresi’nde akan suyun gölete bağlanması istendi. Yaklaşık 400 milimetre çapındaki çelik boru 5 kilometre mesafeden Çayköyü Deresi’nden artık Kurşunlu Göleti’ne suyu taşıyor. Aynı zamanda sadece gölet havzası değil, dere yatağının suyu da gölete ulaştırılmış oluyor. Bölge tarımına ve özellikle çilek üretimine büyük destek sağlayacak olan güzel bir çalışma gerçekleşmiş oldu.”açıklamasında bulundu.

Öte yandan çileğin yanı sıra ay çekirdeği üretimi yapılan alanların da sulama göletinden faydalanması bekleniyor.  (Veysi Siyah – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir