• DOLAR 32.598
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2509.459
  • ...
Evsiz Kalan Gazzeliler Kalacak Yer Bulamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil`in saldırıları binlerce kişinin hayatına mal olurken, sağ kurtulanlar da yaşamlarını sürdürebilmek için sığınacak yer bulamıyor.

Kimileri israil ordusunun camileri, hastaneleri ve okulları vurmasına rağmen çaresizlik içerisinde toplu sığınma alanlarına dönüştürülen okullara sığınmak zorunda kalıyor. Kimileri de İsrail`in ihlal ettiği kısa süreli ateşkes esnasında bir umutla yaşadıkları mahallere giderek evlerini arıyor. Ancak karşılaştıkları manzara karşısında hayal kırıklığına uğruyor, umutları hüzne dönüşüyor. Çünkü yakınlarını kaybetmenin yanı sıra sığınacak evlerinin de kalmadığını görüyorlar.

israil ile Hamas arasında dün başlatılan ancak kısa süren insani ateşkesi fırsat bilerek canlarını kurtarmak adına terk ettikleri Şucaiyye Mahallesi`ne dönen Filistinliler bu hüznü en derinden yaşayan Gazzeliler arasında yer alıyor.

Saldırılarda evi yıkılan Şefika el-Mısri (55), "Bu derece büyük yıkım karşısında şoke oldum. Burada evlerden geriye enkaz, toz ve topraktan başka bir şey kalmamış" dedi.

Yaşadıkları alanların enkaza dönüştüğünü gören Mervan Aşur, "Buraya evimi bulmaya ve komşularımın evine bakmaya geldim ancak taş üzerine taş kalmamış" diye konuştu.

Öte yandan evinin yıkılmadığı haberini alan ancak mahallesine geldiğinde enkazla karşılaşan Mena el-Kefarne (35), "Bana `bombardımanda senin evine bir şey olmadı` dediler. Ama evim yerle bir olmuş, hiçbir şeyimiz kalmadı, hiçbir şeyimiz..." ifadelerini kullandı.

Batı Şeria`da 12 Haziran`da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz`da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz`da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze`ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. Saldırılarında bin 650 kişi hayatını kaybetti, 8 bin 900 kişi yaralandı.

Saldırılarda şimdiye kadar, 5 bin 238 evin tamamen yıkıldığı, 30 bin 50 konutun hasar gördüğü, 4 bin 374`ünün de "oturulamaz durumda" olduğu bildirilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir