• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Köylüler traktörlerle karayolunu trafiğe kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaklaşık 150 hane ve bin 300 nüfusa sahip Batman Merkeze bağlı Kocalar (Koca) köyü sakinleri, Batman’a bağlandıklarından beri yaklaşık 7 kilometrelik köy yollarının asfaltlanmaması üzerine sabah saatlerinde Batman Çayı Köprüsünün üstünde traktörlerle karayolunu trafiğe kapattı.

Köylülerin uzun süre traktörlerle yolu kapatması nedeniyle trafik akışı durdu. Olay yerine gelen Jandarma ve polislerin köylüleri ikna etmesi üzerine yol tekrar trafiğe açıldı.

Yollarının asfaltlanmaması nedeniyle çok sayıda kazaların meydana geldiğini söyleyen köy sakinlerinden Ramazan Karasu, “Yeğenim 15 gün önce bu yolda kaza yaptı. Şuanda felç olmuş, yerde yatıyor. Bu bence çok ayıp bir şeydir. Koskoca Batman gibi bir il 2-3 köyün bir 5 kilometre asfaltını yapamıyor. Vallahi ben bu durumdan dolayı utanıyorum. Bu yolda belki 20 kişi öldü, yazık günah değil mi? Yetkililerden bu yolun asfaltlanmasını istiyoruz.” dedi.

Köy yollarının yapılmasını isteyen köy sakinlerinden Adnan Yaşatan ise, “Köy yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Bu yolda her sene 2-3 kaza meydana geliyor. 15 gün önce yeğenim kaza yaptı. Bizzat bakan bey gelip hastanede yeğenimi ziyaret etti ve yolumuzu yapacağını söyledi. Halen ondan bir haber çıkmadı. Kimseden bir ses çıkmadı diye biz de köylüler olarak yolu kapatmaya karar verdik. Önceden Diyarbakır’a bağlıydık ve şimdi Batman’a bağlandı. Dedik ki belki Batman bize sahip çıkacak ama onlar daha beter yaptı. Bize sahip çıkmıyor ve yolumuzu yapmıyorlar. Yolumuz tozdan, dumandan geçilmiyor.” diye konuştu.

Yetkililerden yollarının yapılmasını isteyen Selahattin Çam da, “7 kilometrelik yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Oyumuz alındı ama yolumuz yapılmadı. Her sene 6-7 kaza bu yolda meydana geliyor. Yolumuz çok kötü ve çok perişan haldeyiz. Yetkililerden köyümüzün yolunun yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Öte yandan köylüler, yollarının yapılmadığı takdirde tekrar eylem yapacaklarını söylediler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir