• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Kayıp İsrailli hakkında bilgimiz yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS - Hamas’ın askeri kanadı İzzettin el Kassam Tugayları kaçırıldığı iddia edilen Siyonist asker hakkında bilgilerinin olmadığını, nerede ve hangi şartlar altında tutulduğu ile ilgili bilgilerinin olmadığını açıkladı.

El Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada "Kayıp İsrail askeriyle alakalı bir bilgimiz yok. Ne kaçırılıp kaçırılmadığını ne de yerini biliyoruz" denildi.

El Kassam Tugayları Cuma günü Refah’ta yapılan katliam ile ilgili, “ Siyonist düşman kaçırıldığını iddia ettiği bir askerini bahane ederek ateşkes kararını sadece iki saat uyguladı ve tekrardan vahşice saldırmaya devam etti.” İfadelerini kullandı.

El Kassam resmi sitesinde yaptığı yazılı açıklamasında daha sonra, “ Bölgedeki mücahitlerimize ulaşmaya çalıştık. Ancak ulaşamadık. Siyonist saldırılarında şehit düştüklerini tahmin ediyoruz. Kaybolduğu iddia edilen asker oradaki mücahitlerimiz tarafından kaçırılmış olduğunu varsaysak bile kaçırıldığı iddia edilen askerinde ölmüş olması gerekir.” İfadelerine yer verdi.

Ateşkes taraftarı olduklarını ancak Siyonistlerin vahşice saldırmasının buna zemin hazırlamadığını vurgulayan el Kassam son olarak, “ Biz ateşkes için aracı olan herkese ateşkes taraftarı olduğumuzu söyledik. Ancak Siyonistlerin tutumu ve saldırıları buna zemin hazırlamamakta. Bu nedenle karşılık vererek çatışmaya girmek kaçınılmaz oluyor.” İfadelerine yer verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir