• DOLAR 32.524
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2429.13
  • ...
Kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz'in batısı, İzmir, Manisa, Kütahya, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Artvin, Kars, Ardahan çevreleri ile Eskişehir'in batı, Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale ile Edirne'nin güney ilçelerinde, öğle saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Edirne'nin güney ilçeleri), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak'ın iç kesimleri) ile Kütahya'nın kuzey, Eskişehir'in kuzeybatı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 3 ila 6 derece olmak üzere batı bölgelerde azalacağı, iç ve doğu kesimlerde normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve kuzeybatı, Marmara ve Karadeniz kıyılarında kuzeydoğu, Güney Ege ile Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale ile Edirne'nin güney ilçelerinde, öğle saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda (İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Edirne'nin güney ilçeleri) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları ile öğle saatlerinde İzmir, Manisa ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kütahya'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Çankırı çevreleri ile Eskişehir'in batı, Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Eskişehir'in kuzeybatı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Kastamonu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Bolu, Düzce ve Karabük ile Zonguldak'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Çorum ve Artvin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir