• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Kızıltepe Kaymakamlığının Vasiyet Projesi, örnek oldu.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından yürütülen vasiyet projesi kapsamında Hükümet konağında düzenlenen Doğum günü Programına Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, olan Babası vefat etmiş 6 çocuğun doğum günü programına aileleri katıldı.

İlçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, doğum günü olan çocukları tek tek tebrik ederek hediyelerini verdi. Hediyelerini alırken tüm çocuklara okuldaki başarı durumlarını soran Kaymakam Ermiş, “Destek verdiğimiz tüm öğrencilerin okulda fark yaratıp en başarılı öğrenciler arasında yer almalı” diyerek onlardan başarı beklediğini söyledi.

Kaymakam Ermiş, 6 çocukla beraber doğum günü pastasının üzerindeki mumlara üfleyerek söndürdü. Konuklara ve ailelere yapılan pasta ikramından sonra ailelerle ilgilenen kaymakam Ermiş, Proje kapsamında yer almayan ve yardıma muhtaç diğer yetim ailelerinin de proje kapsamına alınacağını söyledi.

Kaymakam Ermiş burada yaptığı açıklamada “Muhtaç ve yetim aileleri kapsayan Vasiyet projemizden ilçe merkezinde 79 ailemiz yararlanmakta. İlçe merkezi ve köylerden babası vefat etmiş 540 aileyi bu projeye dahil etmeyi hedefliyoruz. İlk kez Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen Vasiyet Projesi Mardin Valiliği tarafından tüm ilçelerde de uygulanmaya başlatılacak. Artuklu Kaymakamlığı tarafından Vasiyet projesi başlatıldı.Bu proje, Mardin merkez ve diğer ilçelerde de uygulanmak isteniyor.” dedi.

Kaymakam Ermiş,“Bu gün babası vefat etmiş 6 çocuğumuzun doğum gününü kutladık. Çocuklarımıza çeşitli hediyeler verdik. Biz bu ailelerin çocuklarından sürekli teşekkür ve takdir belgeleri bekliyoruz. Onlar başarılı olduğu sürece, biz onlara ödül vermeye devam edeceğiz. Ailelerimizin çocuklarıyla ilgilenmelerini istiyoruz. Biz  de onlara destek çıkacağız. Çünkü asıl yük ailelerin sırtındadır. Hem annelik, hem de babalık yapıyorlar. Biz istiyoruz ki bu çocuklarımız okulun en başarılı öğrencileri olsun. Bu proje ile ufak  da olsa, bu çocuklarımızı ailelerimizi gülümsetebildiysek mutlu oluyoruz. Çocuklarımıza bereketli sağlıklı başarılı bir ömür diliyorum.” şeklinde konuştu.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir