• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Metin Kaplan’a Özgürlük Platformu’ndan  Doğruhaber Gazetesi’ne Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / Doğruhaber / İSTANBUL -  Ergenekon, Balyoz, Casusluk ve KCK davalarından yargılananlar ve ceza alanlar çıkarılan özel kanunlarla serbest bırakılırken 28 Şubat sürecinde brifinglerle karar veren DGM’ler tarafından ceza alan Müslümanlar hala cezaevinde tutulmaya devam ediliyor. 28 Şubat’ın mağdurlarından Metin Kaplan’da 2004 yılından bu yana tutuklu bulunuyor.

Metin Kaplan’a Özgürlük Platformu yetkilileri ve Metin Kaplan’ın damadı Doğruhaber Gazetesini ziyaret ederek teşekkür ziyaretinde bulundu. Metin Kaplan’a Özgürlük Platformu Koordinatörü Adem Çevik, Basın Sözcüsü Tacettin Akın, Metin Kaplan’ın damadı Abdullah Cıbır ve Metin Kaplan’ın yakın arkadaşı Ahmet Beyoğlu’nun aralarında bulunduğu platform yetkililerini Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Aslan ve Yazı İşleri Müdürü Mehmet Sait Özcan karşıladı.

Metin Kaplan’a Özgürlük
Metin Kaplan’a Özgürlük Platformu Koordinatörü Adem Çevik, ziyarette Doğruhaber Gazetesi’nin yaptığı haberlerle Metin Kaplan ile ilgili hukuksuzluğu gündeme taşıdığı için teşekkür etti. Çevik, Türkiye’de sadece Metin Kaplan’ın değil asılsız iddialarla Müslümanların cezaevine atıldığını söyleyerek şöyle konuştu: “Elazığ İhya – Der davasında Filistin’de destek oldukları için cezaevinde olan insanlar var.

Bu hukuksuzlukların son bulması için sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek bu hukuksuzlukları daha gör bir sesle bunu gündeme getirmeleri gerekir. Bu hukuksuzlukları gündeme getirip hükümetin bu konuda adım atmasını sağlamalıyız”

Hükümet harekete geçsin
Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Aslan’da Ergenekon, Balyoz ve KCK gibi davalardan cezaevinde olan kişilerin özel kanunlarla dışarı çıkarılmasının sağlandığını, ancak müslüman mahkûmların hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulmaya devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Kim mağdur olursa olsun biz yaşanan mağduriyeti gündeme getireceğiz. Bu mağduriyetlerin son bulması için Müslümanlar aralarındaki fikir ayrılıklarını bir tarafa bırakarak birbirlerine destek olmalıdırlar.

Metin Kaplan asılsız iddialarla cezalandırılarak cezaevin atıldı. 90lı yıllarda yine aynı şekilde bölgede ağır işkencelerden geçirilerek cezaevine atılan yüzlerce insan hala cezaevinde tutuluyor. Bu insanlardan birçoğu yapılan işkencelerden dolayı sakat kaldı.

Ama bu işkenceler hiç gündeme getirilmedi. Cezaevindeki diğer Müslüman mahkûmlarla beraber Metin Kaplan’ın serbest bırakılması istiyoruz. Hükümetin bu konuda adım atmasını bekliyoruz”

Türkiye normalleşirken de yine Müslümanlar mağdur ediliyor
Türkiye’de bir normalleşmeden bahsedilmesine rağmen Müslüman mahkûmların bu kapsam dışında tutulmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Aslan, “Türkiye’nin normalleştiği söyleniyor. Ergenekoncular, Balyozcular ve KCKlılar dışarı çıkartılıyor.

Ama Müslüman mahkûmlar içerde tutuluyor. Bu ne biçim normalleşme. Her normalleşmeden birileri özel yasalar ve kanunlarla yararlandırılırken Müslümanlar cezaevinde tutulmaya devam ediyor. Bu hukuksuzluğu bir an önce son verilmelidir” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir