• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
 ABD, Türkiye`den Acil Yardım İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Hamas’ın kaçırdığı siyonist katil israil askeri için Türkiye ve Katar’dan yardım istedi. Kerry, Türkiye ve Katar’a etkisini kullanarak girişimlerde bulunması çağrısı yaptı.

siyonist katil israil’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda Hamas’ın esir aldığı siyonist katil israilli asker için Kerry, Türkiye ve Katar’dan yardım istedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Katar Dışişleri Bakanı Muhammed El Atiye ile telefonda görüşen Kerry, Türkiye ve Katar’ın etkisini kullanarak siyonist katil israilli askerin serbest bırakılmasında yardımcı olmalarını istedi. Hindistan ziyaretinin ardından ABD’ye dönen Kerry’yle birlikte uçakta bulunan bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi yaptığı açıklamada, “israil askerinin geri dönmesi için etkilerini kullanarak ne yapılması gerekiyorsa yapmaları ricasında bulunduk” dedi.

Hamas’ın Gazze’yi işgal eden siyonist katil israil askerlerine yönelik düzenlediği saldırıda 2 israil askerini öldürmüş ve Hadar Goldin isimli bir İsrailli teğmen esir almıştı. İsrail, Hamas’ı 72 saatlik ateşkesi ihlal etmekle suçlayarak ateşkesin başlamasından 2 saat sonra Gazze’ye saldırılarını yeniden başlatmış ve en az 53 kişi hayatını kaybetmişti. Hamas ise İsrailli askerin ateşkesin başlamasından önce kaçırıldığını açıklamıştı.

YİNE HAMAS`I SUÇLADI!

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gazze`de iki siyonist katil israilli askerin ölümüne ve birinin kaçırılmasına neden olan saldırıyı, taraflar arasında varılan 72 saatlik ateşkesin "çirkin bir ihlali" olarak nitelendirdi.

Kerry, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, iki israilli askerin ölümüne ve diğerinin kaçırılmasına neden olan bugünkü saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor. Bu, birkaç gündür görüşmeleri yapılan ateşkesin ve ABD ile Birleşmiş Milletlere (BM) verilen güvencenin çirkin bir ihlalidir" ifadesini kullandı.

Gazze Şeridi`nin güvenliğini kontrolünde bulunduran Hamas`ın kaçırılan israilli askeri "hemen ve koşulsuz" olarak serbest bırakmasını isteyen Kerry, Hamas üzerinde nüfuzu bulunanlara seslenerek, bu mesajını, Hamas`a iletmeleri çağrısında bulundu.

Kaynak: ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir