• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
HDP'li vekil dağa kaçırılan çocukları görmezden geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – 5 Temmuz gününde Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Güllüce (Sican) köyünde bir korucu tarafından istenilen ve red cevabı verilince kaçırıldığı iddia edilen 18 yaşındaki lise öğrencisi Nazlı Bidikçi için annesi oturma eylemi başlattı.

Kızı Nazlı Bidikçi’den 26 gündür haber alamayan anne Nursel Bidikçi, Valilik önünde oturma eylemi başlattı. Anne Bidikçi’nin eylemine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve kendilerine Demokratik Özgür Kadın Hareketi adını verdikleri bazı kadınlar da destek verdi.

Bir korucu tarafından kaçırıldığı iddia edilen kızı için oturma eylemi yapan anneye destek veren HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın PKK tarafından dağa kaçırıldığı için aylardır oturma eylemi yapan ve yaşları 13/15 arasında değişen onlarca kız ile erkek çocuk ailesini görmezden gelmesi ve bir kez olsun destek vermemesi ise çelişkiyi beraberinde getirdi.

Oysa Diyarbakır Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda PKK’nin dağa kaçırdığı 10 ile 13 yaşları arasında olan kız ve erkek çocukları için aileler aylar öncesinden başlattıkları oturma eylemlerini sürdürmeye devam ediyorlar.

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın evlenmek için istendiği fakat red cevabı alınca kaçırıldığı iddia edilen kızı için eylem yapan anneye destek verip aylardır PKK’nin dağa kaçırdığı çocukları için oturma eylemi yapan aileleri görmemesi ise dikkat çekti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir