• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
israil Saldırıları Farklı Şekillerde Protesto Ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Siyonist İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etmek isteyen Diyarbakırlılar, değişik şekillerde tepkilerini ortaya koydu. Kimileri İsrail bayrağını yerlere atıp üzerine basarken kimileri de evinin balkonuna ve çalıştıkları iş yerlerinin yakınlarına İsrail’i boykot eden posterler astı.

Bağlar ilçesinde bulunan Sakarya Caddesi esnafı İsrail’e tepkisini, üzerinde ‘Sakarya Caddesi Olarak Gazze’deki İsrail Katliamını Kınıyoruz’ yazısının olduğu pankartı cadde girişine asarak gösterdi.

“Bugün Filistin ve Gazze yarın da biz olabiliriz”

Esnaflardan Ramazan Gençer, “Bu pankartı asmamızın tek amacı Filistin’deki katliamı kınamamızdır. Her zaman ve her yerde Müslümanların arkasındayız. Bütün esnaf kardeşlerime sesleniyorum. Bugün Filistin ve Gazze, yarın da biz olabiliriz.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Yolu 1. Km üzerinde bulunan bir üst geçide çizilen ve Bağlar ilçesi Dörtyol civarında bir kaldırıma yapıştırılan İsrail bayrakları ise gözlerden kaçmadı. Bayrakların üzerinden geçen vatandaşlar ise İsrail`i bu şekilde protesto etti.

“İsrail’i protesto etmek için böyle bir şey yaptık”

Yaptığı İsrail bayrağının üzerine ‘Kahrolsun İsrail’ yazan Şahin Güneş, “İsrail’i protesto etmek için böyle bir şey yaptık. İsrail’in Filistin’e yaptığı haksızlık, zulüm ve hakaret için bu protestoyu yapıyoruz.” dedi.

Evinin balkonuna İsrail ürünlerini boykot eden pankart astı

İsrail ürünlerini boykot eden bir kişinin ise balkonuna astığı, ‘Alınan Her Ürün Gazze İçin Sıkılan Kurşun’ şeklinde yazan ve İsrail ürünü markaların gösterildiği pankart da yoldan geçenler tarafından dikkat çekti.

(Hamza Adiyaman/Hüseyin İçli-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir