• DOLAR 32.663
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.569
  • ...
Mevsimlik Tarım İşçilerinin Zorlu Yolculuğu Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’de özellikle doğu bölgelerinde yoğun olarak görülen işsizlik sorunu, Diyarbakırlı bazı aileleri başka arayışlara itiyor. Kalıcı iş bulamayan ve geçim sıkıntısı yaşayan bazı aileler, çocuklarıyla beraber mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmak için Diyarbakır Garı’ndan trene binip Karadeniz bölgesine doğru hareket etti.

Aileleriyle birlikte Sakarya, Kocaeli ve Düzce gibi Karadeniz illerine fındık toplamak için giden mevsimlik tarım işçileri, Diyarbakır’da işsizlik sorunu olduğundan dolayı başka alanlarda çalışmak zorunda kaldıklarını belirtti.

“Günlük 35 TL’ye çalışacağız”
Gittikleri yerlerde genel olarak çadırlarda yaşamak zorunda kaldıklarını aktaran mevsimlik tarım işçilerinden Recep Karagöz, “Buradaki aileler, Diyarbakır’da iş olanakları olmadığı ve geçim sıkıntısı yaşadıkları için Karadeniz illerine mevsimlik işçi olarak çalışmak için gidiyor. Yiyeceklerimizi buradan temin ettik. Günlük 35 TL yevmiye ile çalışacağız.” diye konuştu.

Mevsimlik işçilerin yaşadıkları sorunları yerinde tespit etmek için işçilerle birlikte seyahat eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, işçilerin sorunlarının çözümü için TBMM’de bazı girişimlerde bulunacağını söyledi.  (Hamza Adiyaman/Hüseyin İçli - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir