• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hizbullah Cemaati`ni Tanımak Çok mu Zor ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhammet Şerif / Haber-Yorum / Doğruhaber

Son dönemlerde, profesör!, uzman!, danışman!, akademisyen! ve araştırmacı! unvanıyla ulusal gazetelerde köşe yazarlığı yapan bazı kalemşörlerin durduk yerde Kuzey Kürdistan`da faaliyet yürüten Hizbullah Cemaati`ni karalamaya, kötülemeye ve gündeme getirdikleri bazı iddialarla kimi ferdlerini töhmet altında bırakmaya çalışmaları ne anlama geliyor?

Söz konusu profesör!, akademisyen!, araştırmacı! ve aydınlar! bu özgürlüğü ve gücü kimlerden alıyorlar? Belli aralıklarla, Hizbullah Cemaati`ni karalamayı ve kötülemeyi adet haline getiren ve bu eleştirileri normalleştirmeye çalışan bu isimleri, kimler ve hangi derin güçler yönetiyor ve yönlendiriyor?

Bu isimler, insanlığın ihyası için uğraş veren ve toplumun içinde bulunduğu ahlâkî çöküşten kurtulabilmesi uğruna sürekli çalışan/çabalayan/faaliyetler yürüten Hizbullah Cemaati`ni gerçekten tanıyorlar mı? Hizbullah Cemaati hakkında ciddi manada araştırmalar yapmışlar mı?

Hizbullah Cemaati`nin, 90`lı yıllarda yaşadığı zorlu ve sıkıntılı dönemleri ve Hizbullah Cemaati ferdlerine yapılan baskı, dayatma ve zulümleri en ince ayrıntısına kadar anlatan "Kendi Dilinden Hizbullah" kitabını okumuşlar mı?

Hizbullah Cemaati`nin muhterem lideri Sayın Edip Gümüş`ün bilgilendirme açıklamalarını ve huseynisevda.biz internet sitesine gündeme dair ara ara verdiği röportajlarını zahmet buyurup da okumuşlar mı ve gerekli değerlendirmelerde bulunmuşlar mı?

İslami ve insani hak ve hukuktan haberdar olmaları gereken söz konusu bu isimlerin; insanları yanlış bilgilendirme ve yönlendirmenin ve sadece rıza-i ilahi uğruna faaliyetler yürüten bir cemaati ve ferdlerini töhmet altında bırakmanın Allah-u Teâlâ nazarındaki karşılığından haberleri var mı?

Allah aşkına iletişimin, araştırmanın ve öğrenmenin bu kadar kolay ve rahat olduğu teknoloji asrında, Hizbullah Cemaati`ni tanımak ve Hizbullah Cemaati ile iletişime geçmek çok mu zor..!?

Hizbullah Cemaati hakkında yazılar kaleme alan ve TV ekranlarından yorumlarda bulunan söz konusu uzmanlar!, yazarlar!, analizciler!, aydınlar!, akademisyenler!, profesörler! neden Hizbullah Cemaati`ni gerçek manada tanıma yoluna başvurmuyorlar?

Eminim ki, Hizbullah Cemaati`ni gerçek manada tanıdıklarında, bugüne kadar ki düşüncelerinden ve Hizbullah Cemaati ve ferdleri hakkında eleştirisel olarak yazdıklarından ve konuştuklarından dolayı üzülecek ve çok pişmanlık duyacaklardır.

Temennim ve kardeşane isteğim odur ki, bundan böyle Hizbullah Cemaati ve ferdleri hakkında yazı yazacak ve yorumlarda bulunacak bütün herkesin, insani ve İslami hak ve hukuka riayet ederek ve vicdanlarının sesine kulak vererek hareket etmeleridir.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir