• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Urfa`da öğrencilere hem okul hem hafızlık imkanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Okul ile Kur`an hafızlığını aynı anda yürütme imkânı sağlayan Türkiye’nin beş ilinde ilk defa hayata geçirilecek olan hafızlık okulu Şanlıurfa’da da açılıyor. Hafızlık projesi kapsamında Şanlıurfa için ilk olan bu okul, Türkiye genelinde Trabzon, Ordu, İstanbul, Denizli illerinde de hayata geçiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığının Anadolu İmam Hatip Liselerinde uyguladığı müfredat programına tabi olacak olan bu okulda yatılı olarak okuyacak öğrencilerin hem Anadolu İmam Hatip mezunu hem de hafız olacağı belirtildi. İlk yılda iki sınıf olarak açılacak olan okula 68 öğrenci alınacak.

Beş ilde açılacak bu okul, Şanlıurfa için bir ilk

11 Nisan beldesinde açılacak olan hafızlık okulunun Şanlıurfa için bir ilk olduğunu söyleyen İlci, “Suruç ilçesine bağlı 11 Nisan (Aligör)beldesinin Suruç 11 Nisan Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Okulu olarak Türkiye’de 5 tane ilimizde ise bir tane açıyoruz. Hafızlık proje okulu olarak ve Türkiye genelinde Trabzon, Ordu, İstanbul, Denizli ve Şanlıurfa’da açılan bu okullar bu okullarımız Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi programı açılacak. Bu program kapsamında öğrencilerimize hem Anadolu İmam Hatip mezunu hem de hafızlık yapacak şekilde yetiştireceğiz.” dedi.

Bu okulda okuyan öğrenciler için burs temin edilecek

Bu okulu bitiren öğrencilerin hafız olarak okullarını bitirmiş olacaklarından dolayı bir üst öğrenimine çok daha nitelikli bir öğrenci olarak atanacağını belirten İlci, burada okuyacak öğrencilere Diyanet İşleri Bakanı’ndan da burs temin etmeye çalışacaklarını belirtti.

İlahiyat fakültelerine yerleştirmede ek puan avantajı

Hafızlığı bitirmiş bir insanın toplum içinde çok önemli yere sahip olduğunu ifade eden İlci, Anadolu İmam Hatip Lisesi diploması ile birlikte bir de hafızlık sertifikasına sahip olacak bu öğrencilere ilahiyat fakültelerine yerleştirmede ek puan sağlanacağını söyledi.

Öğrencilerimiz okulunu aksatmadan hafızlığını da yapmış olacak

Açılacak okulun müfredatına da değinen İlci, “Milli Eğitim Bakanlığımızın Anadolu İmam Hatip Liselerinde uyguladığı müfredat programı aynı şekilde burada uygulanacak. Bunun yanında öğrencilerimiz yatılı okulda kaldıkları süre içerisinde hafızlık programını takip edecekler. Yani hem okul hem de hafızlık programını birlikte yürüteceğiz haftalık ders programı içerisinde hafızlığa yönelik dersler de olacağı için bu öğrencilerimiz zorlanmadan hem hafızlığını hem okulunu birlikte bitirecek.” şeklinde konuştu.

Sekizinci sınıf mezunu 68 öğrenci kontenjanı var

Sekizinci sınıf mezunu öğrencilerin bu yeni okulu tercih edebileceklerini ifade eden İlci, ”Sınıftan mezun olup 9. Sınıfa geçen öğrencilerimiz tercih sisteminde kendi tercihlerini yaparken bu okulumuzu tercih edebilirler. Bu okulumuzun bu yıl alacağı öğrenci sayısı 68 öğrenci yani iki şube açtık her bir sınıfımızda 34 öğrenci olabilecek.” diye konuştu. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir