• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Batman'da Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Belediye, BATSO, kamu kurum yöneticileri, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı 2014 yılı 3. Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı il Valisi Azmi Çelik başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Çelik, kurul üyelerinin verecekleri kararların ildeki istihdam ve mesleki eğitim çalışmalarına yön vereceğine ve katkı sunacağına inandığını ifade etti.

Çelik, ilgili mevzuatın verdiği görevlerin dışında yapılacak gönüllü faaliyetlerle istihdama ekstra katkı sunulabileceğini de hatırlatarak kurul üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıda, İŞKUR'un istihdam ve mesleki eğitim konularındaki ilk 6 aylık faaliyetleri değerlendirilirken ikinci 6 aylık plan ve hedefleri de belirlendi. Ayrıca Batman'a istihdam açısından daha iyi hizmetler verilebilmesi için kurumların performans durumları da gözden geçirildi.

Kamu kurumları, Batman Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, sendikalar ve STK'lardan oluşan kurul üyeleri, işsizlikle mücadele konusunda daha iyi projeler geliştirmek amacıyla çeşitli önerilerde bulunurken davet edilen ilgili kurumlarla da ortak bir istihdam vizyonu oluşturuldu.

Toplantıda meslek liselerinde açılması düşünülen meslek dersleri, kurul üyelerinin onayına sunuldu. Kurul üyeleri teklif edilen derslerden büyük çoğunluğunu kabul ederken, bölgede daha fazla ön planda olan tekstil ve tarım sektörleri ile ilgili meslek derslerine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Gençlerin istihdamına yönelik çeşitli önerilerin de sunulduğu toplantıda, sokakta çalışan çocukların durumu da masaya yatırılarak sorunun çözülmesi için uygulanabilecek projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Vali Çelik, çocuk işçiliğinin istismarı konusunda hassasiyetle durulmasını ve bu konuyu istismar eden ailelere de yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir