• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Altaylı Zekeriya Öz`den Şikayetçi Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazeteci Fatih Altaylı, 2006 yılında Ergenekon savcısı Zekeriya Öz`ün FBI ve CIA yetkilileriyle Tarabya`daki hakim evinde toplantı yaptığını haber yaptığı için dinletildiğini söyledi.

Paralel yapının emniyet ayağına yapılan operasyonda ortaya çıkan dinleme skandalının mağdurlarının soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdiği ortaya çıktı. Yeni Şafak gazetesi mağdurların şikayetlerini derledi. Şikayetçiler arasında Fatma Şahin ile Tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu da var.

FATİH ALTAYLI: HABERİN YAYININDAN SONRA ERGENEKON SORUŞTURMASI BAŞLADI

Paralel yapının kod isimle dinlettiği gazeteci Fatih Altaylı, savcıya şikayetçi olduğunu söyleyerek, `Ben bu yapının Türkiye`de bir an önce sonlanmasını bir vatandaş olarak temenni ediyorum` dedi. `2006 yılında Ergenekon savcısı Zekeriya Öz`ün FBI ve CIA yetkilileriyle Tarabya`daki hakim evinde toplantı yaptığını haber kaynaklarından öğrendiğini` söyleyen Altaylı, `Haberin yayınından sonra Ergenekon soruşturması başladı. O zaman haberin derinlemesine araştırmasını yaptım. Mersin`de Louis Sakka isimli yabancı uyruklu şahsın yakalanması ile ilgili toplantı olduğunu söylediler. Ancak Mersin`de yakalanan bir terörist ile İstanbul`da bulunan Cumhuriyet Savcısının Amerikalılarla toplantı yapmasının bağını kuramadım. Bu olay bende hâlâ meçhul olarak kaldı. Dinlenmemi bu hadiselere bağlıyorum` ifadelerini kullandı.

FİKRET BİLA `FİKRİ` KOD ADIYLA DİNLENMİŞ

Devlet içindeki çete, hukukçuların yanında çok sayıda gazeteciyi de takma isimlerle dinledi. Ergenekon soruşturması kapsamında `Fikri` kod adıyla telefonu dinlenen Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, savcılık ifadesinde, gazetecilik mesleğinden ötürü devlet büyükleriyle röportajlar yaptığını hatırlattı. Bila, `Ankara merkezli çalışmam nedeniyle böyle bir dinlemeye maruz kaldığımı zannediyorum. IMEI numaramı nereden ele geçirdiklerini bilemiyorum. Beni bu şekilde mağdur eden, sahte bilgi ve belgelerle dinleyen görevlilerden şikayetçiyim` diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir