• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Sağlık çalışanlarına ugulanan şiddet olayına kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-İl Sağlık Müdürü Demir ,  Karlıova ilçesinde sağlık çalışanlarına yönelik yaşanılan şiddet olayı ile ilgili açıklama yaptı.

Karlıova Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktor ve sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddet eylemini kınadığını belirten Demir, “İnsan sağlığının korunması ve hayatının devamı için zaman ve mesai mefhumu gözetmeksizin özveri ile görevini ifa eden sağlık çalışanlarına yönelik yapılan bu tür eylemlerden üzüntü  duyduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.

Sağlık sektörünün güzeli, iyiyi, saygıyı ve sevgiyi içinde barındıran ve insanın sağlıklı yaşayabilmesine yönelik faaliyetleri gerçekleştiren büyük bir hizmet sektörü olduğunu ifade eden Demir, “Şiddet olayları sebebiyle sağlık sektöründe sevgi ve saygı ortamının hâkimiyetini kaybetmemesi için, sağlığın diğer paydaşları olan vatandaş, sivil toplum kuruluşları ve medya ile birlikte hareket etmek durumundayız. Şiddet eylemlerinin  son bulması ve şiddet dilinin topluma hâkim olmaması hep birlikte vereceğimiz mücadele ile sağlanacaktır.” İfadelerine yer verdi.

 “Sağlık hakkı Anayasal bir hak olmakla birlikte bu hakkın doğru bir şekilde kullanılması, hizmeti sunan ile hizmeti alan arasındaki ilişkiyle doğrudan bağlıdır.” diyen Demir, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hem sağlık çalışanları hem de hasta ve hasta yakınları, yaptıkları tüm davranışlar ile bir bütün olarak bu hakkın kullanılmasını, olumlu  ya da olumsuz olarak etkilemektedirler. Sağlık teşkilatı olarak Bakanlığımızın aldığı hukuki-idari önlemlerle birlikte, tüm gayretimiz sağlık hakkının sağlıklı bir şekilde kullanılmasına yöneliktir. Bu vesile ile ilimiz Karlıova Devlet Hastanesinde görevli olup, şiddete maruz kalan bayan doktor meslektaşımız Dr. Esra Yırtar’a ve diğer sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, şiddete başvuranları  da esefle kınıyorum.” (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir