• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Gazze`de 22 Yardım Görevlisi Katledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, "Gazze`ye düzenlenen saldırılarda Sağlık Bakanlığı personeli 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Sivil savunma ve kurtarma ekiplerinden ise 7 kişi görevi sırasında yaşamını yitirdi, 21`i yaralandı" dedi.

Operasyonlar ve Acil Durum Departmanı Müdür Yardımcısı Albay Muhammed el-Attar da israil ordusunu, sivil savunma ekipleri ve sağlık personelini görevi başındayken kasten hedef almakla suçladı.

Attar, israil saldırılarında Han Yunus kentinin Absan ve el-Karara beldelerinde Sivil Savunma Birimi`ne ait 2 merkezin ve sınır bölgelerinde sivil savunma araçlarının hedef alındığını söyledi.

siyonist katil srail ordusunun birçok kez Gazze`nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi`nde de enkaz kaldırma çalışmaları sırasında sivil savunma personelini hedef aldığına dikkati çeken Attar, "insani" bir görev yaptıklarını ve saldırılara rağmen imkan nispetinde ilk yardım ve kurtarma hizmetlerini devam ettireceklerini bildirdi.

Attar, "Savaş ve barış zamanlarında insani görev yapan bu ekipler, uluslararası hukuka göre koruma altındadır. siyonist katil israil ordusunun bunları hedef alması, uluslararası kanunlara aykırıdır ve savaş suçudur" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir