• DOLAR 32.484
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2475.096
  • ...
Terörist israil Bebekleri Mücahitler Katilleri Öldürüyor...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Mehmet Özcan / Doğruhaber

7 Temmuzdan bu yana İsrail terör rejimi Gazze’yi bombalıyor. Terörist İsrail, Gazze’deki sivil yerleşimler, camiler, hastaneler, Pazaryeri, BM’nin okulları, ambulanslar, basın ve medya kuruluşları gibi savaş suçu teşkil eden yerleri bombalıyor. Ancak hava, kara ve denizden bunca ağır bombardımana rağmen Gazze’de ilerleme sağlayamayan terörist israil, hıncını Gazze halkını soykırıma tabi tutarak çıkarıyor. Çocukları, anneleri, babaları katlediyor. Şu ana kadar 1400’e yakın kişi şehit oldu. Bunlardan 300’e yakını çocuk. Diğer yandan 8 yıllık ambargo şartlarına rağmen israil’i karşı onurlu bir mücadele veren Gazze’deki mücahit direniş gruplarının saldırıları ise İsrail ordusuna yönelik savunma amaçlı olup ölenlerin tamamı Siyonist asker. Direniş gruplarının açıkladığı bilgilere göre şu ana kadar birçok üst düzeyin de aralarında olduğu 110 israil askeri öldürüldü. Aradaki fark ortada; bir tarafta bebekleri katleden Siyonist İsrail terör rejimi, diğer tarafta vatanını korumak için de olsa sivillere dokunmayan, Siyonist asker öldüren onurlu bir İslami direniş…

israil’in önceki katliamları da göz önünde bulundurulduğunda Siyonist rejimin Gazze’de toplu bir soykırım uyguladığı aşikâr. Ancak bu hakikati söylemek körelmiş vicdanları harekete geçiremediği gibi evrensel hukuk terimlerinden dem vuran uluslararası şer güçler için de bir değer ifade etmiyor. Hatta daha da ötesi katliamlarını artırması için israil’e açıktan destek açıklamalarında bulunan ABD ve AB ülkeleri yine açıktan para ve silah yardımı da yapıyor. Bunun kanıtı Pentagon sözcüsünün son açıklamasında. Sözcü, israil`de bulunan ABD`ye ait bir mühimmat deposundan israil ordusuna Gazze saldırısı esnasında el bombası ve havan topu mermileri satıldığını! açıkladı. ABD Senatosu da israil`in füze savunma sistemi için 225 milyon dolar yardımı onayladı. İsrail terörüne bu denli açıktan destek ve yardımın sonucu olarak da Tel Aviv sokaklarından yükselen sloganlar, durumun vahâmetini daha açık ortaya koyuyor. Tel Aviv`de toplanan bir grup siyonist Yahudi, ölen Gazzeli çocuklar için sevinç gösterisi düzenleyerek "Yarın okul olamayacak, çünkü Gazze’de çocuk olmayacak” diye bağırdı, çocukların öldürülmesini isteyerek soysuzluklarını ortaya koydu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik yaşattığı vahşeti anlatması ve yaşananlara dair izlenimlerini aktarması amacıyla görüştüğümüz Gazzeli Muhammed Mürteca, savaşın ortasından Doğruhaber’in sorularını yanıtladı. Mürteca, Türkiye İşbirliği Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) Gazze Ofisi Sorumluluğunu yürütüyor. Kendisiyle konuşurken bile bombaların yağdığı Gazze’deki son durumu gazetemize değerlendiren TİKA’nın Gazze sorumlusu Muhammed Mürteca önemli açıklamalarda bulundu.
Gazze’de yaşanan katliamlar ve sorunlara bire bir şahitlik eden Mürteca, Gazze halkının, israil vahşetinin harekete geçiremediği İslam dünyasına karşı yaşadığı hayal kırıklığına rağmen dua beklentisi içinde olduğunu ancak yardımı Allah’tan beklediklerini dile getirdi.

BEN SİZİNLE KONUŞURKEN BİLE BOMBARDIMAN DEVAM EDİYOR
Terörist rejim israil’in Gazze’de yaşattığı vahşeti anlatan Mürteca, “Gazze bombalar altında, katliamlar sürüyor. Şehit sayısı 1300 civarında. Yaralıların sayısı 7 bini geçti. Aralarında ayakları, kolları kopmuş, gözlerinde problem oluşan, belki bugün yarın ölecek olanlar da var. Zaten yaralıların tedavi görmesi için Mısır tarafından uygulanan bir engelleme var. Ben sizinle konuşurken bile bombardıman devam ediyor. Maalesef dün gece şiddetli bir bombardıman vardı ve Gazze’nin her yerinde doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar her tarafına bombalar yağıyor. Gazze şeridi toplam da 360 km. Eni 8 ila 10 km, uzunluğu ise 45 km civarında. Yani Gazze Şeridi’nin neresinde olursanız olun bombardımandan uzak değilsiniz. Dumanlar her taraftan görülüyor, saldırılar her taraftan duyuluyor. Bir tek güney biraz güvenli, o da Mısır ile olan Refah Sınır Kapısı. Maalesef o da kapalı. Ambargo içinde Gazze Şeridi. Hiçbir şey girmiyor. Bir tek TİKA yoluyla dün 20 tonluk ilaç girdi. Bugün de inşallaah kamyonlar dolusu gıda girecek Gazze’ye. Evlerini terk eden insanlar okullara sığınıyor, oturuyor. En güvenli bölge zannettikleri yerler Birleşmiş Milletlere bağlı UNRWA okulları. Ama israil o okulları da vurdu. Yani dün akşam Cebaliye’de UNRWA’nın okullarında oturan insanlara saldırdı 15-20 kişi hayatını kaybetti. 90 kişi de yaralandı. Bu okullarda kadınlar ve çocuklar oturuyordu. Yani hastaneler vuruldu, okullar vuruldu, mescitler, camiler her gün vuruluyor. Sivil evlere saldırıyorlar.” diye konuştu.

İSRAİL, İSLAMİ DİRENİŞ GRUPLARI KARŞISINDA ÇOK ZOR DURUMDA
İsrail’in, İslami direniş grupları karşısında çok zor durumda olduğunu ifade eden Mürteca, bunun için işgal rejiminin Gazze’deki tüm direniş gruplarıyla bir ateşkes sağlamak istediğine vurgu yaptı. İşgal rejiminin ateşkes için Amerika ve Mısır’ı devreye sokmaya çalıştığını belirten Mürteca, ancak direniş örgütlerinin öne sürdükleri şartların yerine getirilmemesi halinde ateşkesin mümkün olamayacağını bildirdiklerini söyledi. Siyonist terör rejiminin günlerdir Gazze’ye girmeye çalıştığını ancak çok çetin bir direnişle karşılaştığını kaydeden Mürteca, “israil Gazze’ye girmeye çalışıyor ancak çok şiddetli bir direnişle karşılaştığı için giremiyor elhamdülillah. Sadece sınırlarda bulunuyor. Gazze halkı da kendilerini ve topraklarını israil’e karşı korumaya çalışan direnişe destek veriyor.” diyerek Gazze halkının onurlu bir tavır sergilediğini ifade etti.

SU YOK! EKMEK YOK! İLAÇ YOK! ELEKTRİK YOK! YAKIT YOK! KATLİAM VAR…
Yıllardır Gazze’ye süren ambargonun verdiği sıkıntıların siyonist rejimin saldırıları sonrası artık içinden çıkılamaz bir hale geldiğine vurgu yapan Mürteca şöyle konuştu; “Gazze’ye normalde üç saat elektrik veriliyordu ancak şu anda hiç elektrik verilemiyor. Kanalizasyon ve atık suları dönüştüren şebekeler yakıt olmadığından ve jeneratörler çalıştırılamadığından dolayı bozulmuş durumda. Çöpler sokaklardan toplanamıyor. Kısacası feci bir durum var Gazze’de. Su bulunmuyor evlerde. Ben bir haftadır banyo yapamadım su olmadığından. Şu an yiyecek pişirmek için konserve türü yiyecekler almaya çalışıyoruz. Ekmek problemi var, millet fırınların önünde kuyruklar oluşturuyor ancak ekmek alamıyor. Dolayısıyla pirinç pişirmeye çalışıyorlar. Biz, gıda yardımlarında pirinç, mercimek, konserve türü yiyecekler dağıtıyoruz. Tatlı su yok denecek kadar az diyebilirim. Zaten tatlı su önceden de satın alınıyordu, şimdi o da yok. Hastaneler elektrik olmadığından jeneratör çalıştırıyorlar. Var olan yakıtları çok sınırlı olduğundan sadece acil vakalar, ameliyatlar için çalıştırılıyor. İlaç sıkıntısı var, Türkiye Kızılay’ı tarafından 20 tonluk bir ilaç yardımı geldi ve hastanelere dağıtılıyor. Ama bu da ne kadar yetecek bilmiyorum. Durum böyle maalesef…”

‘Gazze halkının İslam dünyasından, Müslümanlardan bir istekleri var mı ne mesaj vermek istiyorlar?’ şeklindeki sorumuza haklı bir şekilde hayret belirten bir ifadeyle ‘Mesaj mı?’ diye soruyla karşılık veren Mürteca, halkın her şeyini Allah’a havale ettiğini dile getirdi. Gazze halkının Türkiye’ye güvendiğini söyleyen Mürteca, halkın, hükümetin gönderdiği yardımlardan dolayı da memnun olduğunu ifade etti.

Ancak “Katliamlara dünya sessiz” diyen Mürteca, elektriklerin kesik olmasından dolayı dünyadan kopuk bir vaziyette yaşadıklarını ifade ederek “Vallahi artık halk, her şeyi Allah’a havale ettik’’ diyor. İnsanlar soruyorlar ‘ne yapabiliriz?’ diye halkımız, ‘dua etsinler’ diyorlar. İki gün önce kaldığım eve 100 metre uzaklıktaki çocuk parkına bombalar yağdırdı israil. 8’i çocuk 10 kişi şehid oldu. Gazze halkı ‘Biz hayatımızı feda edebiliriz ama çocuklarımız ölmesin’ diyor.” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir