• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
`İsrail`in yaptığını, Hitler`in yaptığına benzetince birileri rahatsız oluyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van’da düzenlenen mitingde halka seslendi.

Başbakan Erdoğan konuşmasında, “Bir Ramazan Ayı’na daha veda ettik. Ramazan-ı Şerifini, Kadir Gecesi’ni ve özellikle de Ramazan Bayramı’nı bu yıl son derece buruk, son derece hüzünlü şekilde ihya ettik. Bayram trafiğinde 100’den fazla kardeşimiz hayatını kaybetti. İstanbul’da ki halk otobüsü kazasında, Diyarbakır’ın Lice İlçesindeki tanker kazasında çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Soma’da hayatını kaybetmiş kardeşlerimizin yokluğuyla ramazanı ve bayramı buruk geçirdik. Van depreminde yitirdiğimiz kardeşlerimizin yokluğuyla yine bu ramazan ve bayramı hüzünlü geçirdik. Başta Diyarbakır olmak üzere çocukları dağa çıkarılmış annelerin feryadı ile özlemi ile ramazan ve bayramı kederli geçirdik. Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Libya’da, Myanmar, Somali ve diğer İslam ülkelerindeki kardeşlerimizin yaşadığı acılar bizi aynı şekilde hüzne, kedere sevk etti.” dedi.

Gazze’de yaşanan soykırımın hem Ramazan-ı Şerifi, hem Ramazan Bayramı’nı kana buladığını söyleyen Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 25 günde bin 300’e yakın Müslümanın katledildiğini belirtti.

 “Okul, hastane, cami demeden Gazze’ye ölüm yağdırıldı”

“Gazze’de yaşanan soykırım hem Ramazan-ı Şerifi, hem Ramazan Bayramı’nı maalesef  kana buladı ve yürekleri yaktı” diyen  Erdoğan, “İsrail Gazze’deki soykırımına Ramazan Bayramı’nda çok daha şiddetli şekilde devam etti. İsrail Ramazan demedi, bayram demedi sivil, çocuk, kadın demedi. Okul, hastane, cami demedi Gazze’ye ölüm yağdırmaya devam etti. 25 günde bin 300’e yakın Gazze’li kardeşimiz şehit edildi. Bunlardan 250’si çocuk, 100’ü kadın ve 50’den fazlası ise yaşlı, Gazze’deki çocuklar bayramı göremediler. Gazze’deki çocuklar bayramda sokaklara çıkıp, parklara gidip oyun oynayamadılar. Evlerinde şehit edildiler. Sokaklarda, parklarda, sahillerde öldürüldüler. Camilere sığındılar oralarda öldürüldüler. Okullara sığındılar oralarda öldürüldüler. Yaralı, eli ayağı kopmuş şekilde hastanelere gittiler maalesef oralarda bile havalardan yağan bombalarla alçakça katledildiler.” diye konuştu.

“İsrail yönetiminin yaptığının Hitlerin, Nazilerin yaptığından ne farkı var”

İsrail devletini, İsrail yönetimini bu insanlık dışı alçakça soykırım girişimine, soykırım deyince birilerin rahatsız olduğunu belirten Erdoğan, “İsrail’in yaptığını, Hitlerin, Nazilerin yaptığına benzetince birileri rahatsız oluyor. Van’dan tüm dünyaya sesleniyorum. İsrail yönetiminin yaptığının Hitler’in, Nazilerin yaptığından ne farkı var? İsrail devletinin Gazze’de, Filistin’de yaptığının soykırım değil de ne ile izah edeceksiniz? Bu ırkçılıktır, bu faşizmdir. Hitler’in ruhunu yaşatmaktadır. Ne diyordu Hitler: ‘İnsafsız olabiliriz ama Almanya’yı kurtardığımızda dünya insaflı bir yer olacak. Adaletsiz olabiliriz, ama Almanya’yı kurtardığımızda dünyaya adalet gelecek. Ahlaksız olabiliriz ama halkımızı kurtardığımızda ahlaklı bir dünyanın yolu açılacak.’ diyordu. Hitler bu sapıkça düşüncelerin arkasına takıldı. Milyonlarca insanın ölümüne sebep oldu. Musevilere acımasızca soykırım uyguladı. İsrail şu anda Hitlerin söylediğinin aynısını söylüyor. Hitler’in yaptığının aynısını İsrail devleti yapıyor. İsrail sergilediği insafsızlığı, adaletsizliği, ahlaksızlığı, meşru müdafaa diyerek dünyaya yutturmaya çalışıyor. Ne acıdır ki dünya ülkelerinin çoğu da bunu yutuyor. Biz konuşunca da hemen susturmak için antisemitist diyerek bizi karalamaya çalışıyorlar. Batılılara göre Müslümanı öldürmek meşrudur, ama Yahudi`ye gelince hayır. Biz diyoruz ki antisemitizmi insanlık suçu, İslamofobya  da insanlık suçu, her türlü insanlık dışı eylemi yapacaksın, bebekleri beşiklerinde, çocukları hastanelerde öldüreceksiniz, hiçbir ayrım yapmadan bir şehri havadan rastgele bombalayacaksın sana dur denilince de antisemitist diye ahlaksızca suçlama yapacaksın. Artık bunu hiç kimse yutmuyor.” İfadelerini kullandı.

 “Bunların dünyadan haberleri yok”

CHP ve MHP’nin ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kendi ülkesinden habersiz olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu CHP ve MHP, onların ortak adayları ne diyor biliyor musunuz? Gazze’yi bırak, Suriye’yi bırak Türkmenlere bak. Kardeşlerim, bunların dünyadan haberleri yok. Bunların kendi ülkelerinden haberleri yok. Biz Gazze’ye nasıl ulaşıyorsak, AFAD eli ile Suriye’ye öyle ulaşıyoruz. Somali`ye nasıl ulaşıyorsak AFAD’la. Kızılay’la, TİKA ile gönüllü kuruluşlarımızla ile Suriye’nin Irak’ın Türkmenlerine de öyle ulaşıyoruz. Çünkü biz büyük devletiz, biz AK Parti iktidarıyız. Reklam yaparak değil, davul zurna çalarak değil sessizce, etkili şekilde, yoğun şekilde her kese, her yere yardım elimizi uzatıyoruz. MHP Genel Başkanı bilmez ama MHP’ye gönül veren kardeşlerim bizim Türkmenlere nasıl ulaştığımızı çok iyi biliyor. HDP yönetimi bilmez ama benim HDP’ye gönül vermiş kardeşlerim Suriye’deki, Erbil’deki Kürt kardeşlerimize nasıl destek verdiğimizi çok iyi bilirler. Allah Gazzeli kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Rabbim Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Libya’da tüm mazlum coğrafyalarındaki mazlum kardeşlerimin yar ve yardımcısı olsun.” şeklinde konuştu.

 “Prof’luğuna yazıklar olsun”

CHP ve MHP’nin çatı adayına da değinen  Erdoğan, “Bu MHP`nin, CHP`nin adayı ne yaptı biliyor musunuz? Edirnekapı ziyaretinde ortaya komik bir manzara çıktı. Akif`in mezarındaki dörtlüğü okuyor; “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.”  Şimdi bunu o kitabeden okuyor, sonra ne diyor biliyor musunuz? Burası çok enteresan, ey Türkiye, ey CHP, ey MHP, HDP`yi hiç seslenmeye gerek duymuyorum çünkü onların bu işle hiç alakası yok, çünkü HDP’nin İstiklal Marşı diye bir meselesi yok, bunları bilelim ve çok açık, net olur. Diyor ki ‘bu dörtlük Çanakkale Şehitleri şiirinden herhalde’ diyor. Sana yazıklar olsun, senin Prof’luğuna da yazıklar olsun. Senin tarihçiliğine de yazıklar olsun. Babamın arkadaşı dediğin Akif’e yaptığın bu saygısızlığa da yazıklar olsun. İstiklal Marşı ile Çanakkale Şiirini bile birbirinden ayıramıyorsun. İşte bu şahsı getirdiler CHP’nin, MHP’nin, Pelsilvanya’nın ortak adayı yaptılar. Sonra da CHP, MHP tabanına diyor ki, ‘Tıpış tıpış gidip oy vereceksiniz’ diyor. İstiklal Marşı’nı bilmeyen adama CHP’liler ve MHP’liler oy mu verecekler? Ben biliyorum ki, Van’dan bu adaya zaten oy yok.” dedi.

“Sizde zerre kadar, kadına saygı olsa, Diyarbakır’daki anaların evlatlarını zorla dağa çıkararak  ağlatır mıydınız?”

HDP’nin tek anlayışı olduğunu ve bu anlayışın hizmetle değil, tehditle geldiğini belirten Erdoğan, “Kardeşlerim siz bir adaya Kürt olduğu için mi oy vereceksiniz? Siz bir adaya millet olarak, insan olarak, benim menfaatlerimi koruyacak diye mi oy vereceksiniz? Her halde ikincisidir. HDP’nin Kürt kardeşlerime yönelik yaptığı ne var. Van, maalesef yerel seçimlerde Büyükşehiri HDP’ye teslim etti. Bunların tek anlayışı var. Bunlar hizmetle değil, tehditle geliyorlar. Bu tehdidi yapanlara en büyük dersi siz sandıklarda oylarınızla cevap verin. 1980’lerde Kürt kökenli bir kardeşimiz Nurettin Yılmaz Cumhurbaşkanlığı için başvurunca, ‘Bir Kürt Cumhurbaşkanı mı olacak?’ diye ırkçılar ayağa kalktı. Nurettin Yılmaz’ı alıp Diyarbakır Cezaevi’nde işkence ettiler. İşte o günlerden bugünlere geldik. Şimdi HDP istediği gibi aday gösteriyor. Bu aday  da özgürce çalışmalarını yürütüyor. HDP adayını dün televizyonda izledim, hanımlarla toplantı yapıyor. Sizin kadın derdi diye bir derdiniz var mı ya? Sizde zerre kadar kadın derdi, kadına saygı olmuş olsa, Diyarbakır’daki anaların evlatlarını alıp da zorla dağa çıkarmak suretiyle onları hüngür hüngür ağlatır mıydınız? Belediye önündeki anaları oralardan siz kovdunuz. İşte onlar Kürt anneleriydi. Onlara bu zulmü yapan siz değil miydiniz? Ben Kürt annelere sesleniyorum, Kürt kardeşlerimize sesleniyorum. İşte siz onlara bunların bedelini ödetmelisiniz. HDP adayı bakın ne diyor. ‘Birlikte dans edelim Türkiye’ diyor. Ne diyor, ‘CHP ile irtifak yapacaktık CHP istediğimiz adayı çıkarmadı’ diyor. Batı’da konuşurken Kürt kelimesini ağzına almıyor, Doğu’ya, Güneydoğu’ya gelince orada Kürtleri hatırlıyor. Ama biz 81 vilayette aynı dili kullanıyoruz. Van’da ne diyorsak, diğer illerde de onu söylüyoruz. Ama bunlar Doğu’da farklı, Batı’da farklı konuşuyorlar.” İfadelerini kullandı.

Murat Göğebakan için dua okuyan Erdoğan, “Bu sabah "Uzun Adam" şarkısını söyleyen Murat Göğebakan kardeşimiz ebedi hayata yürüdü. Rabbim mekanını cennet eylesin. İstanbul iftarında hastaneden çıktı yanımıza geldi, iftarı yaptık tekrar hastaneye döndü. Bu davaya aşıktı, yarın inşallah Cuma namazından sonra Fatih Camii`nde cenaze namazı kılıp, Adana`ya uğurlayacağız.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki kurmayları, ile birlikte Mardin’e gitmek üzere Van’dan ayrıldı. (Hacı Yılmaz/Cihad Coşar- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir