• DOLAR 32.573
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2426.74
  • ...
Acılı anneler: `Bizi Yönlendiren Sadece Yüreğimizin Acısıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Hür Dava Partisi’nden (HÜDA PAR), bir heyet,  çocuklarını PKK’den geri isteyen aileleri ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Ziyarette kendilerinin başkaları tarafından yönlendirildiği ithamlarını dile getiren acılı bir anne, yüreklerinin acısı tarafından yönlendirildiklerini söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Kurucu Üye Vedat Turgut, merkez ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu bir heyet, bayram  ziyaretleri  kapsamında  çocuklarını PKK’den geri isteyen aileleri ziyaret ederek bayramlarını kutladı, acılarına ortak oldu.

“Bizi bir grup veya bir oluşum değil, yüreğimizin acısı yönlendiriyor”

Çocuklarını PKK’den geri isteyen acılı annelerden biri, kendilerinin bir grup veya oluşum tarafından yönlendirildikleri iftirasına sert tepki göstererek, “Bizleri hiçbir oluşum yönlendirmiyor. Bizler anneyiz, ebeveyniz. Hiçbir anne-baba evladı ölümle pençeleşirken ideolojilerin akımına kapılmaz. Hiçbir anne-baba evladı dağda ölümle karşı karşıyayken, o evladını zarar görmesin diye geri ister. Canımızdan, yüreğimizden koparılıp dağa götürülen ciğerparelerimizin acısı, bizleri eylem yapmaya yönlendirdi. Biz evlatlarımız için buradayız ve biz evlatlarımızdan başka da hiç bir şey istemiyoruz” dedi.

“Kendi iradeleriyle gitmiş olsalardı iletişim koparılmazdı”

Çocukların kendi iradeleriyle gittikleri sözünü yalanlayan acılı anneler, “Çocuklarımız kendi iradeleriyle gitmeleri mümkün değildir. Daha çocuk sayılabilecek bir kişinin ne iradesi olabilir ki? Eğer gerçekten kendi iradeleriyle gitmiş olsalardı telefonları ellerinden alınmaz, bizi arayarak ‘Anne- baba biz falan yerdeyiz, biz kendi irademizle gelmişiz, seçimimizi yapmışız bizim için çıkıp meydanlarda eylem yapmayın.’ diyebileceklerdi. Kendi iradeleriyle gittikleri haberleri falan hepsi yalandır, iftiradır.” şeklinde konuşarak tepki gösterdi.

“Size ve çocuklarınıza zarar gelmesin diye sizleri ziyaret etmedik”

Annelerin haklı eylemini desteklediklerini, haklı eylemlerinin başka tarafa çekilerek, annelerin zarar görmemesi için bugüne kadar kendilerini ziyaret etmediklerini belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, “Öncelikle buruk geçen bayramınızı tebrik ediyoruz. Yanınızda bulunarak desteğimizi gösterdiğimiz zaman, örgütün bunu bahane ederek bu yüzden size zarar verebileceği endişesini taşıdığımız için şimdiye kadar sizi ziyarete gelmedik. Sizin direnişinizi ve haklı mücadelenizi sonuna kadar destekliyoruz. Evladını istemek her annenin hakkıdır.” diye konuştu.

“Çocuğunu istemek her annenin en doğal hakkıdır”

Acılı annelerin haklılığını dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Ebeveynlerin, çocukları üzerinde her zaman hakkı vardır. Çocuklarınız sizindir, geri istemek de en doğal hakkınızdır. Çünkü annesiniz, haklısınız. Bizler sadece dağdaki çocukların geri dönmesini değil, cezaevlerinde tutulanların da, yurtdışında sürgünde yaşayanların da özgür bir şekilde geri dönmesini, tüm annelerin gözyaşlarının dinmesini, hasretlerin ve özlemlerin bitmesini, herkes ve her kesim için istiyoruz. Çocuklarınıza kavuşup beraber geçireceğiniz nice mutlu bayramlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir