• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
`Gazzelilerin Fok Balığı Kadar Değeri Yok`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Cumhurbaşkanı seçimleri dolayısıyla birçok ilde miting düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van mitinginin ardından Mardin’e geçti. Kiraladığı özel uçak ile Mardin Havalimanına inen Başbakan Erdoğan, konvoy şeklinde mitingin yapılacağı alana hareket etti.

AK Parti Genel Başkanı ve aynı zamanda Başbakan da olan Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin’de gerçekleştirdiği miting öncesi kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alanda sağlık ve UMKE ekipleri de hazır bekletildi. Mitingin yapıldığı alanda platform kurulurken, Başbakan Erdoğan`ın dev posterlerinin asıldığı görüldü.

Mardin Valiliği karşısında bulunan Karayolları Parkı’nda saat: 19.30’da halka seslenen Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na, HDP’nin adayı Selhattin Demirtaş’a ve "Paralel yapıya" yüklendi.

"Gazze`nin Fok Balığı kadar değeri yok!"

Gazze`de çok büyük bir insanlık dramı yaşandığına belirten Erdoğan, bölgede suyu, elektriği kestiklerini, yolları, alt yapıyı yok ettiklerini, okulları, camileri, hatta zaten imkânsızlık içindeki hastaneleri dahi bombalamaya başladıklarını söyledi.

"İnanın Filistinlilerin, uluslararası medyanın çoğunda fok balıkları kadar bile değeri yok." diyen Başbakan Erdoğan, "Gazze`de alçakça öldürülen bebeklerin, balinalar kadar bile haber değeri yok. Taksim`de vandallar şiddet eylemleri yaparken uluslararası medya oraya toplanıp saatlerce canlı yayın yapıyordu. Ukrayna`da, Mısır`da gençlerin ülkelerini tahrip eden eylemleri saatlerce günlerce yayınlanıyordu. Taksim`de polisimiz gaz, su kullandı diye Avrupa Birliği, Avrupa ülkeleri, batılı ülkeler bize demokrasi dersi vermeye yelteniyordu. Biber gazı içi ayağa kalkan o demokratlar nerede? Polis su kullandı diye özgürlükten bahsedenler nerede?" diye sordu.

“İsrail`in işini kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar”

Dışarıda kendilerini Gazze konusunda susturmaya çalışırlarken, içeride de bazılarının İsrail`in işini kolaylaştırmak için ellerinden geleni yaptığını belirten Erdoğan, "CHP, MHP, onların ortak adayları, bunların yanında HDP, bizim Gazze konusunda takındığımız tavırdan son derece rahatsızlar. Biri çıkıyor, Suriye ve Irak`taki Türkmen kardeşlerimizi istismar ederek İsrail`e destek veriyor. Bir başkası çıkıyor Suriye`deki Kürt kardeşlerimizi istismar ederek İsrail`in işini kolaylaştırıyor. Biz Gazze için ne yapıyorsak, Irak ve Suriye`deki Türkmen kardeşlerimiz için daha fazlasını yapıyoruz. Filistin için ne yapıyorsak Suriyeli kardeşlerimiz için, oradaki Arap, Kürt, Türk kardeşlerimiz için daha fazlasını yapıyoruz. Ama biz onların güvenliğini sağlamak için kılı kırk yararak yaptıklarımızı mümkün olduğunca sessiz gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“Yapılanlar açıkça katliamdır, soykırımdır”

İsrail`in çıkıp utanmadan, sıkılmadan bütün dünyaya "Meşru müdafaa" dediğini dile getiren Erdoğan, “Bebeklerden çekinecek kadar mı korkaksınız? Çocuklardan ürkecek kadar mı korkaksınız? Ağzında emziğiyle öldürdüğünüz çocuğa karşı siz neyi müdafaa ettiniz? Yapılan meşru müdafaa değil açıkça katliamdır, soykırımdır. Biz zalimin rengine bakmaz karşısına çıkarız. Biz mazlumun rengine bakmaz sahip çıkarız. Çünkü bizim inancımız bunu emreder. Yolundan gitmekle şeref duyduğumuz Peygamberimiz Efendimiz bize bunu emrediyor. İşte Mardin burada... Türk, Kürt, Arap, Süryani bir arada, hoşgörüyle yaşıyor. Hatay`da Müslüman, Hristiyan, Musevi bir arada yaşıyor. İstanbul`da her dinden, her mezhepten vatandaşlarımız özgürce yaşıyor ve inançlarını yaşatıyor. Türk`üyle, Kürt`üyle, Arap`ıyla, Laz`ıyla, Çerkez`iyle, Gürcü`süyle, Süryani`siyle, Alevi`si, Sünni`si hep birlikte tek milletiz. Çünkü biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik. Bu şekilde yürüdük, bu şekilde yürüyoruz.” Şeklinde konuştu.

“İstiklal Marşı`nı dahi bilmiyor”

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Mehmet Akif Ersoy’un mezarını ziyaret etmesine değinen Erdoğan, “Bu CHP adayı en son öyle bir şey yaptı ki yenilir yutulur cinsten değil. Ne diyor ‘Benim babam Mehmet Akif`in arkadaşıydı.’ Geçen gün gitmiş Mehmet Akif’in mezarını ziyaret etmiş. Orada kitabede İstiklal Marşı’nı okuyor ve ne diyor ‘Bu dörtlük herhalde Çanakkale şehitleri şiirinden bir parça.’ Bakın, unutma değil, karıştırma değil, dil sürçmesi değil. İstiklal Marşı ile Çanakkale şehitlerin şiirini ayırt edemeyecek kadar bu ülkeye, bu topraklara, bu millete yabancı. Babasına karşı da nankör, merhum Akif`e karşı da maalesef nankör... İstiklal Marşı`nı dahi bilmeyen bu aday CHP`ye, MHP`ye bir kez daha hayırlı olsun.” diye konuştu.

"Biz siyasi Kürtçülüğe karşıyız"

“Biz; siyasi Kürtçülüğe de karşıyız, biz siyasi Türkçülüğe de karşıyız.” diyen Erdoğan, “Biz 77 milyonun partisiyiz ama bunlar maalesef bir grup etnik anlayışın partisi. Onun için de belli yerlerde varlar ama Türkiye`nin genelinde yoklar. Biz ise 81 vilayetin tamamında varız.” dedi.

“İnlerine gireceğiz demiştik ve giriyoruz”

İsim vermeden Fethullah Gülen’i eleştiren Başbakan Erdoğan, “O tuzluk milletvekillerinin günlerdir Çağlayan`da yaptıkları şovları görüyorsunuz değil mi? Biz bunu söyledik size değil mi? İnlerine gireceğiz demiştik ve giriyoruz.” diye konuştu.

“Kur`an-ı Kerim`in Kürtçe meali basıldı”

Köşk adayı Başbakan Erdoğan son olarak şunları söyledi: "İstanbul`da Ensar Vakfı, bir STK hayırlı bir işe imza attı. Kur`an-ı Kerim`in Kürtçe meali basıldı. 12 yıl önce böyle bir şey mümkün değildi. Ama artık oluyor. Biz yasakları kaldırdık."

Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmanın ardından yoğun güvenlik önlemleri arasında kentten ayrıldı.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir