• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...

ADANA - Adana Genç İşadamları Derneğinin (AGİAD) bir süre önce göreve gelen Sefa Noyaner başkanlığındaki yönetim kurulu, çalışmalarına başladı. Yeni yönetim tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerdeki sohbetin konusunu ise ‘Adana’nın ekonomik gündemi’ oluşturdu.

AGİAD Başkanı Noyaner, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe’yi ziyaretleri sırasında, Adana’da geçtiğimiz yıllarda görülmeyen işbirliği ve ‘Adana için ortak hareket etme’ çabasını, artık memnuniyetle izlediklerini belirtti.

AGİAD’ın yıllardır siyasi söylemlerden uzak, tamamen Adana’nın yararı için projeler üretip çalışan bir kurum olduğunu belirten Noyaner; “Bizim siyasi kimliğimiz yok. AGİAD hiçbir partinin arka bahçesi değildir.  AGİAD yıllardır sürdürülen çalışmalar neticesinde bugün Adana’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi haline geldi. Bizim ortak paydamız Adana.”dedi.


Kayıt dışı mücadeleye destek
AGİAD Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra Adana Vergi İdaresi Başkan Vekili Recep Yavuz’a da bir ziyaret gerçekleştirdi. AGİAD üyeleri Recep Yavuz’dan, kayıt dışı ekonomiye karşı daha etkin mücadele edilmesi talebinde bulunarak; “Bu konuda idarenin yaptığı ve yapacağı çalışmaları destekliyoruz” dediler.
AGİAD üyeleri, son günlerin güncel konu olan ve Torba Yasa  ile yürürlüğe girmesi beklenilen vergi affının getirdiği yenilikler konusunda Adana Vergi Dairesi Başkanı Yavuz’dan dernek üyesi iş adamlarına yönelik bir brifing vermesi teklifinde bulundu. Teklif, Yavuz tarafından da olumlu karşılandı. (Yunus Emre-İLKHA)