• DOLAR 32.565
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2431.218
  • ...
Kadınlar Gazze`de Canlı Kalkan Olmak İçin Kampanya Başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - İsrail ordusunun Gazze’de yaptığı katliamlara yönelik tepkiler artarak devam ediyor. Adana’da Gökkuşağı Eğitim Derneği ve çeşitli STK’lara üye bayanlar, İsrail’i kınamak için oturma eylemi ardından yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Bununla da yetinmeyen bayanlar,  Gazze’de canlı kalkan olmak için imza kampanyası başlattı.

Öğle saatlerinde İnönü Parkında toplanan bayanlar stant açarak canlı kalkan olmak için imza toplayıp, oturma eylemi düzenlediler. Yaklaşık 2 saat sloganlar atarak oturma eylemi yapan bayanlar, daha sonra  Çakmak Caddesi’nden yürüyüşe geçtiler. Bir süre caddeyi trafiğe kapatan bayanlar daha sonra tekrardan yürüyüşlerine devam ettiler. Bir müddet 5 Ocak Meydanı’na bekleyen protestocular, buradan da Ali Münif Caddesi’ne yöneldiler. Bu caddeyi de bir süreliğine trafiğe kapatan bayanlar burada bir açıklama yaptılar.

Grup adına Gülşen Gören’in okuduğu açıklamada, Siyonist İsrail’in batılı güçler tarafından desteklendiği belirtildi.

“Amerika, AB ve İsrail üçlü şer odağıdır” diyen Gören, “Bunlar dünyada sermayeyi ellerinde bulundurmakta, kendi çıkarları için ise insanlığı yok etmektedirler.” ifadelerini kullandı.

Emperyalizmin dünyayı kuşattığını dile getiren Gönen, “Müslüman ülkelerin yöneticileri bu emperyalist ülkelerle işbirliği içindedirler. Halklar ise zillete mahkum edilmiştir. Ya suskundurlar yada katliama uğramaktadırlar.” dedi.

İsrail’in zulümlerini hiçbir şeyin durduramadığını ifade eden Gönen, “Bu gün bayram bitti. Ve Yahudiler bize bayram şekeri olarak 450 şehit hediye ettiler. Bu ölümler bile İsrail ve destekçisi ABD’ye yaptırımlara sebep olmadı.” şeklinde konuştu.

“Venezuela ve Bolivya gibi ülkeler İsrail elçiliklerini kapatmakta ve İsrail’i terörist ilan edebilmektedirler.”ifadelerini kullanan Gönen, “Biz Müslüman halkların yöneticilerinin de  en azından onlar kadar onurlu davranmalarını bekliyoruz. Ülkemizde İsrail ve işbirlikçisi ABD’nin konsolosluklarını istemiyoruz.” dedi.

Sık sık tekbir getirip sloganlar atan grup, ABD konsolosluğunda buluşma temennileriyle sessizce dağıldı.

(Yunus Emre-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir