• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...
Siyonist israil Aynı Aileden Sekiz Kişiyi Şehid Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: Gazze’nin Şecaiyye semtinde oturan Risale Gazetesi muhabiri Muhammed Daher`in evi israil ordusu tarafından bombalandı. Muhammed ile birlikte annesi, babası ve kız çocuğu şehid edildi.

7 Temmuz’da başlayan saldırlarda israil şimdiye kadar 1390 Filistinli`yi şehit etti, 8 bin kişiyi ise yaraladı.

israil ordusu Maazi, Han Yunus, Şecaiyye, Deyr Belah, Museyrat, Beyt Hanun, Beyt Lahiye, Cabalya ve Tuffah semtlerini bombalıyor.

Topçu birliklerinin yoğun saldırısı altında bulunan semtlerde birçok resmi ve sivil bina isabet aldı. Savaş uçakları tarafından da vurulan bölgelerde bazı evlerde çıkan yangınlar devam ediyor.

Saldırıların aralıksız devam etmesi nedeniyle itfaiye ve kurtarma ekipleri enkaz altında kalan Filistinlilere ulaşamıyor. Zira israil ordusu Gazze’de hareket halinde olan her şeyi vuruyor.

israil Başbakanı Binyamin Netanyahu kabine toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, Gazze`de ateşkes olsa da, olmasa tünelleri vurmaya devam edeceklerini, tünelleri vurmalarına engel olacak bir ateşkese yanaşmayacaklarını söyledi.

Netanyahu`nun açıklamasından hemen sonra Gazze`nin Mağazi Mahallesi`nde Birleşmiş Milletler`e (BM) ait bir kız okulunun vurulduğu haberi geldi. Bu israil ordusunun Gazze`de vurduğu yedinci BM okulu.

Hastanelerde de durum içler acısı. Binlerce yaralıya bakmak için kısıtlı sayıdaki doktor ve sağlık ekibi 24 saat çalışıyor. İlaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı had safhada. Hastane odalarında yer kalmadığı için birçok yaralıya koridorlara serilen battaniyeler üzerinde bakılıyor.

Gazze Sivil Savunma yetkilileri saldırılarda bugüne kadar yedi mensubunun öldüğünü, 21 mensubunun da yaralandığını duyurdu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir