• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Hırsızların yakalanamaması esnafı düşündürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da yaşanan hırsızlık olayları esnafı canından bezdirdi. Çarşı Mahallesi’nde hırsızlık olaylarının sık sık yaşandığını belirten esnaf, hırsızlık olaylarında polisin ihmalkâr davrandığını ileri sürdü. Hırsızların kamera görüntülerinde de görülmesine rağmen halen daha yakalanmadığını savunan esnaf dert yandı.

Ramazan ayının üçüncü günü işyerine girerek 25 bin TL değerinde malzeme ve parasını çalan hırsızların halen yakalanamamış olmasına bir anlam veremediğini söyleyen esnaf Arif Saydam, “Bu hırsızların yakalanıp cezalarının verilmesini istiyoruz. Biz görüntülere ulaştık emniyete verdik. Görüntülerde polisler iki kişinin eşkalini belirledi. Polisler bir tanesini yakaladı ama savcılık tarafından salıverildi. Aradan bir aya yakın zaman geçti, neler olduğunu bilmiyoruz. Esnaf olarak isteğimiz geceleri polislerin daha fazla devriye gezmesidir. Ayrıca polisin devriyesi sırasında ellerinde büyük bir çelik kasayı taşıyan hırsızları da görmemesi bizim aklımıza bir soru işareti bırakıyor.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 6 ay önce yine Çarşı Mahallesi’nde bir markete giren hırsızların yaklaşık 10 bin TL değerinde sigara, para ve eşya çaldıklarını belirten esnaf Ömer Kurul da hırsızların yakalanamamasından yakındı. En ciddi sıkıntılarının hırsızlık olayları olduğunu ifade eden Kurul, "Yetkililerden buna bir el atmasını bekliyoruz, cezalar caydırıcı değil. 20 dosyası olan hırsızlar yakalanıyor ama ne hikmetse yine serbest kalıyor. Hırsızların salıverilmesi aklımıza türlü türlü şeyler getirtiyor.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir