• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
Türksat Uydusu israil`e Destek Sağlıyor mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarıkulu önergesinde "TÜRKSAT 4A Uydusu, israil’e askeri istihbarat sağlanması yönünde frekans desteği sağlamakta mıdır?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle şu soruları yöneltti:

"TÜRKSAT 4A Uydusu, israil’e askeri istihbarat sağlanması yönünde frekans desteği sağlamakta mıdır?

TÜRKSAT 4A Uydusu Frekans tahsislerinin ileri bir tarihe ertelenmesinin nedeni TÜRKSAT 4A Uydusunun israil’e istihbarat sağlanması için tahsis edilmiş olması mıdır?

israil ile imzalanan Askeri İşbirliği Anlaşmalarında TÜRKSAT 1A, TÜRKSAT 1B, TÜRKSAT 2A, TÜRKSAT 3A, TÜRKSAT 4A ve GÖKTÜRK 2 uydularının israil tarafından da istihbarat temini amacıyla kullanılmasını sağlayan maddeler bulunmakta mıdır?

israil’in Demir Kubbe ve Davud’un Sapanı isimli füze savunma sistemlerine Türkiye’den sağlanan doğrudan veya dolaylı destekler var mıdır? Varsa nelerdir?

israil Hava Kuvvetleri pilotlarının Konya’daki 3`üncü Ana Jet Üssü’nde eğitim gördükleri iddiası doğru mudur?

israil Hava Kuvvetleri Dökme Kurşun tatbikatını Konya`daki 3`üncü Ana Jet Üssü’nde gerçekleştirdikleri iddiası doğru mudur?

2004 yılından itibaren Konya da israil devletine kiralanan veya satılan arazilerin toplam miktarı ne kadardır?

israil, Konya’daki arazilerin ne kadarlık bölümünü askeri eğitim amaçlı olarak kullanmaktadır?

2004 – 2014 yılı 18 Temmuz itibarıyla arasındaki dönemde Türkiye ve israil`de karşılıklı olarak görevlendirilen TSK ve israil Ordu mensuplarının toplam sayısı nedir?"

habervaktim

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir