• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
YYÜ kontenjanlarının yüzde 96'sı doldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ'nün eğitim-öğretim alt yapısı, yurt ve sosyal imkanları nedeniyle bu yıl da çok sayıda öğrenci tarafından tercih edildiğini ifade etti.

Battal, yaptığı açıklamada, “Kontenjanlarımızın yüzde 96'sı dolmuş durumda. Geriye kalan yüzde 4'lük kısmında ek yerleştirmede dolacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci başvurusu da aldık, sonuçlar yakın zamanda ilan edilecek.” dedi.

“Doluluk oranı Türkiye ortalamasının üzerinde”
Geçtiğimiz hafta ÖSYM'nin yerleştirme sonuçlarını açıklamasıyla birlikte YYÜ'de de kontenjanların doluluk oranları belli oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal 5 bin 820 kontenjandan 5 bin 613'ünün dolduğunu belirterek, “Kontenjanlarımızın yüzde 96'sı dolmuş vaziyette. Üniversitemiz bu yılda çok sayıda öğrenci tarafından tercih edildi. Kontenjanlarla ilgili olarak özellikle üniversitemizin sahip olduğu öğretim üyesi kapasitesi, eğitim-öğretim alt yapısı ve yurt kapasitesi ile sosyal kültürel imkanlarının doğru bir şekilde gerek medyada, gerekse de farklı platformlarda doğru anlatılması nedeniyle kontenjanlarımız Türkiye geneli ortalamanın çok üzerinde doluluk oranına ulaştı. Yüzde 96 oranında dolan kontenjanlarımızın boş kalan yüzde 4'lük kısmının da ek yerleştirmede dolacağını tahmin ediyoruz.” diye konuştu.

“Çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci başvuru yaptı”
Rektör Prof. Dr. Battal YYÜ'ye ayrıca çok ciddi sayıda lisans ve lisansüstü düzeyde yabancı uyruklu öğrenci müracaatı yapıldığını kaydederek, “Bu başvurularla birlikte hedeflediğimiz öğrenci sayısını aşmış olacağız. Öyle zannediyorum ki kayıtlar bittiğinde gerek LYS ile yerleşen gerekse yurt dışından gelen öğrenciler ile formasyon alan öğrencilerimizle birlikte öğrenci sayımız 28 binin üzerine çıkacaktır. Buda üniversitemizin sahip olduğu potansiyeli ve bölgede oldukça güçlü bir üniversite olduğunu göstermesi bakımından önemlidir. Ben üniversitemizi kazanan bütün öğrencilere hayırlı olsun diyorum. Burası öğrencilerimizin ikinci yuvasıdır. Biz üniversite yönetimi olarak her zaman onların yanında olacağız.” ifadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir