• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
Tatilciler dönüş yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayram tatilini şehir dışında geçirenler, dönüş yolculuğuna başladı. 43 ilin bağlantı noktasındaki Kırıkkale`de, karayolları ve trafik ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, bir saatte kentten geçen araç sayısının 3 bin 50 olduğunu belirtti. Arife günü 32 bin aracın kentten geçtiğini ifade eden Onar, “Sürücülerimiz lütfen yorgun ve uykusuz yola çıkmasınlar" çağrısında bulundu.

TEM’de yoğunluk az

Araç şoförleri tatil dönüşü trafiğin yoğun olmasından yakınsa da, Ramazan Bayramı tatilinin son gününde TEM otoyolunda araçlar akıcı şekilde ilerlemeyi sürdürüyor.

TEM otoyolunun İstanbul istikametinde bulunan Hendek, Adapazarı, Arifiye ve Sapanca ilçelerinde trafik yoğunluğu, beklenenin altında seyrediyor.

Karayolları ve trafik ekipleri, ulaşımda aksamaları önlemek amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Bandırma dönüşü yoğun

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, tatilcilerin dönüş izdihamı erken başladı. Sabahın erken saatlerinde, İstanbul`a gitmek için limanda uzun kuyruklar oluştu.

Sabah saat 09.45`te başlayan araç ve yolcu taşıma işlemleri, saat 23.55`e kadar devam edecek.

Gün içinde Yenikapı ile karşılıklı olarak dört sefer yapan İDO, bayram nedeniyle sefer sayısını altı feribot ve dört deniz otobüsü olmak üzere 10’a çıkardı.

İDO yetkilileri, bayramın son günü Bandırma Limanı`ndan İstanbul`a toplam 5 bin 600 yolcu ve bin 200 aracın taşınacağını kaydetti.

Çanakkale’de feribot kuyruğu

Çanakkale’de bayram tatilinin son günü erken saatlerden itibaren yoğunluk başladı. İstanbul, Edirne ve Tekirdağ başta olmak üzere Marmara Bölgesi`ndeki diğer illerden Ege ve Akdeniz`e gidenler erkenden dönmeye çalışsa da, feribot iskelesindeki bir kilometreye uzanan kuyruktan kurtulamadı.

Kaynak: AA ve DHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir