• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
Cumhurbaşkanı seçimi için ilk oy kullanıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Cumhurbaşkanı seçimi için  yurt  dışında  oy verme  işlemi başladı.  Yurt dışında Cumhurbaşkanı seçimi için ilk oy Avustralya'da kullanılırken yurt dışında oy verme işleminin 3 Ağustos’a kadar süreceği kaydedildi.

Yurt dışındaki vatandaşlar, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirlediği  seçim takvimine göre, randevu aldıkları günde, randevu almayanlar sistemin kendileri için belirlediği günde oy kullanacak.

Yurt dışındaki seçmenler, randevu aldıkları ya da kendileri için belirlenen günde oy kullanamadıkları takdirde 10 Ağustos'a kadar gümrük kapılarında oy verebilecek.

YSK'nın kararına göre, Almanya, ABD, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsrail, İsviçre, İtalya, KKTC, Lübnan, Norveç, Romanya, Suudi Arabistan ve Türkmenistan'da ilk tur için oylama 31 Temmuz-3 Ağustos arasında olmak üzere 4 günde yapılacak.

Kanada, Avustralya ve Rusya'da oy verme işlemi, 31 Temmuz-2 Ağustos, Bulgaristan ve Kazakistan'da ise 1-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Öte yandan, yurt dışında ilk oy, Avustralya’nın Melbourne kentindeki St. Kilda City Hall’da yerel saatle 08.00’de başladı. Burada kurulan 8 numaralı sandıkta Samsunlu Sinan Seven ilk oyunu kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir